Αλλαγή σκυτάλης στην Εθνική Ασφαλιστική

Σελίδα γυρίζει σήμερα η Εθνική Ασφαλιστική, με τον κ. Μίνω Μωυσή να αναλαμβάνει νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρία, στη θέση του κ. Δούκα Παλαιολόγου και τον κ. Λ. Θεόκλητο να αντικαθιστά τον κ. Παλαιολόγο στη θέση του Προέδρου, έχοντας όμως μη εκτελεστική αρμοδιότητα.

Η τοποθέτηση του κ. Μ. Μωυσή στα ηνία της εταιρίας κυοφορούνταν εδώ και μεγάλο διάστημα από την Εθνική Τράπεζα, ωστόσο γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι προϋπόθεση για την αλλαγή ηγεσίας στην Εθνική Ασφαλιστική ήταν η υπογραφή του ισολογισμού χρήσης 2009 από τον κ. Δούκα Παλαιολόγο.

Σήμερα λοιπόν το Δ.Σ. της εταιρίας συνεδριάζει προκειμένου να εγκρίνει τον ισολογισμό της περυσινής χρήσης και στη συνέχεια να ανακοινωθούν οι αλλαγές στις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι, σε αυτή τη φάση, άλλες αλλαγές δεν πρόκειται να ισχύσουν στη σύνθεση του Δ.Σ. της εταιρίας, όμως αύριο θα ανακοινωθεί μια ακόμη αποχώρηση από την εταιρία.

 Πρόκειται για τον κ. Σπύρο Λευθεριώτη, τον ένα εκ των δύο Γενικών Διευθυντών της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο οποίος ωστόσο θα παραμείνει μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας προκειμένου, όπως αναφέρουν πληροφορίες του iw, να βοηθήσει στην ομαλή μετάβαση της Εθνικής στο νέο διοικητικό της σχήμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κ. Λ. Θεόκλητος είναι στέλεχος της τραπεζικής αγοράς και ο κ. Μ. Μωυσής, εκτός από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας με πεδίο ευθύνης τη Λιανική Τραπεζική.