Προς το παρόν παραμένει αυτόνομη η Aspis Bank

Η Aspis Bank θα συνεχίζει την αυτόνομη πορεία της με στρατηγικό επενδυτή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΤΤ κ. Κλέων Παπαδόπουλος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για λειτουργική ενοποίηση των δύο τραπεζών ή την πώληση του μεριδίου του ΤΤ. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν θα λειτουργήσει ως εταιρία συμμετοχών και προσεχώς θα αποσαφηνίσει το τι θα πράξει με τις συμμετοχές τους τόσο στην Aspis Bank αλλά και την Attica bank που ελέγχει το 22,5%.

Ο πρόεδρος του ΤΤ κ. Κλέων Παπαδόπουλος, υποστήριξε ότι προς το παρόν η Aspis Bank, η επωνυμία της οποίας θα αλλάξει στις 7 Μαΐου, θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη και αυτόνομη θυγατρική του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος η είσοδος του Τ.Τ. εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές, ενώ τόνισε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το δίκτυο της Aspis Bank σε τομείς όπως η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Aspis bank κ Χ. Σορώτος επισήμανε ότι η Aspis bank πλέον βρίσκει τον δρόμο της , αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη της ΤτΕ στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας βιώσιμης λύσης και προέβλεψε ότι σε 18 μήνες θα έχει αλλάξει ο τραπεζικός χάρτης.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank ύψους 77 εκατ. ευρώ ξεκίνησε να τρέχει από σήμερα το πρωί και θα έχει ολοκληρωθεί τη Μ. Τρίτη. Μετά την ολοκλήρωσης της οποίας το ΤΤ θα αποκτήσει έως και το 32,9% της Aspis Bank.