Ευρωπαϊκή Πίστη: Αύξηση ασφαλίστρων 30% από αρχή του έτους

Με αύξηση της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων κατά περίπου 30% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα «τρέχει» από την αρχή του χρόνου η Ευρωπαϊκή Πίστη.

Όλοι οι κλάδοι βρίσκονται σε έντονα θετική τροχιά, με εξαίρεση τον κλάδο Πυρός, που κινείται σταθεροποιητικά σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2009, λόγω της γνωστής διακοπής συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς στο χώρο του bancassurance.

Ειδικότερα, τα ασφάλιστρα στον κλάδο Ζωής είναι αυξημένα κατά 100% σε σχέση με πέρσι, στο αυτοκίνητο η αύξηση είναι 21%, ενώ στους λοιπούς γενικούς κλάδους, η παραγωγή εμφανίζεται ενισχυμένη κατά 2,5% εξαιτίας των όσων αναφέρθηκαν για τον κλάδο Πυρός.

Η αύξηση της παραγωγής κινείται στα πλαίσια των στόχων που είχαν τεθεί, ενώ για το σύνολο του έτους, στελέχη της εταιρίας εκτιμούν ότι οι στόχοι θα υπερκαλυφθούν.

Γρήγορα προχωρά επίσης το έργο της ουσιαστικής ενσωμάτωσης και αφομοίωσης των δικτύων που πέρασαν στην Ευρωπαϊκή Πίστη, μετά τις ανακλήσεις των αδειών από την Επ.Ε.Ι.Α..

Να σημειωθεί, ότι η εταιρία προχώρησε το τελευταίο διάστημα σε δύο αυξήσεις συνολικού ποσοστού 5%-15% επί των ασφάλιστρων της αστικής ευθύνης αυτοκινήτων και λόγω της προσαρμογής στα νέα αυξημένα όρια κάλυψης.

Τα ίδια στελέχη χαρακτηρίζουν το διάστημα από την αρχή του έτους, ως περίοδο κερδοφόρας ανάπτυξης για την Ευρωπαϊκή Πίστη, σε συνδυασμό και με τη συγκράτηση των εξόδων της.

Τα αποθέματα από την άλλη πλευρά, βρίσκονται -όπως επισημαίνουν- σε πολύ υψηλά επίπεδα και η εταιρία εργάζεται πυρετωδώς για την προετοιμασία της στα πλαίσια του Solvency II

Προβλέπεται μάλιστα, ότι θα είναι έτοιμη, όχι στα τέλη του 2012, αλλά τον… επόμενο Οκτώβριο. Δύο και πλέον χρόνια δηλαδή νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία. 

Για να γίνει αυτό εφικτό, η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει προσλάβει εξωτερικό σύμβουλο και έχει αποσπάσει μεγάλο μέρος του τεχνικού της προσωπικού γι’ αυτό το σκοπό.

Το κόστος υλοποίησης του Solvency II, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα επίπεδα του 1 εκατ. ευρώ, ποσό που σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, καλούνται, λίγο-πολύ να αντιμετωπίσουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες, ανάλογα βέβαια και με τον τρόπο της προετοιμασίας που θα επιλεγεί,, καθώς και κάποια, ιδιαίτερα ανά περίπτωση, χαρακτηριστικά.