Marsh: Εκτινάσσεται η ζήτηση για cyber ασφαλίσεις

Ολοένα και πιο σοβαρά υπόψη λαμβάνουν οι εταιρείες το ζήτημα της ανάγκης προστασίας και ασφάλισής τους έναντι cyber επιθέσεων.

«Την ώρα που οι εταιρείες συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο ότι ο κίνδυνος αυξάνεται, περισσότεροι οργανισμοί, ιδιαίτερα όσοι επικεντρώνονται στον επιχειρηματικό κίνδυνο, στρέφονται προς την αγορά ασφάλισης έναντι cyber επιθέσεων», δήλωσε ο Tom Reagan, επικεφαλής Cyber ​​Practice των ΗΠΑ του παγκόσμιου μεσιτικού κολοσσού Marsh.

Η Marsh δημοσίευσε μια νέα έκθεση σχετικά με την αγορά στον κυβερνοχώρο, που τιτλοφορείται «More Cyber Insurance Buyers as Awareness Grows».   Η τιμολόγηση των ασφαλίστρων για το Διαδίκτυο ​​παραμένει ανταγωνιστική σημειώνεται και προστίθεται πως η μέση τιμολόγηση της ασφαλιστικής κάλυψης έναντι cyber επιθέσεων μειώθηκε κατά 0,6% το τέταρτο τρίμηνο του 2018.  Οι ασφαλιστές εξακολουθούν να παρέχουν μεγαλύτερη κάλυψη έναντι ασφαλίστρων, αν και η τάση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί επ ‘αόριστον, σύμφωνα με τη Marsh. Η αγορά ασφάλισης έναντι cyber επιθέσεων αυξήθηκε σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, ποσό που την καθιστά τρεις φορές πιο διευρυμένη συγκριτικά με το έτος 2015.

Ο Reagan δήλωσε ότι η εμπειρία της Marsh καταδεικνύει πως ο συνολικός αριθμός των αγοραστών των Η.Π.Α. διπλασιάστηκε την τελευταία πενταετία, ενώ τα όρια ασφάλισης για τους υφιστάμενους πελάτες καταγράφουν άνοδο «καθώς ο οικονομικός αντίκτυπος των περιστατικών που σχετίζονται με το διαδίκτυο γίνεται όλο και πιο κατανοητός».  Μερικά ευρήματα από την έκθεση της Marsh: -Την τελευταία πενταετία, ο αριθμός όλων των Aμερικανών πελατών οι οποίοι αγοράζουν ασφάλειες στον κυβερνοχώρο, έχει διπλασιαστεί σε 38% το 2018 από 19% το 2014. -Αυτή η ανάπτυξη είναι εμφανής σε όλες τις βιομηχανίες «κλειδιά», οι οποίες είχαν ένα μέσο αυτόνομο ποσοστό ασφάλισης στον κυβερνοχώρο της τάξης του 15% από το 2016.

Το 2018, οι αγορές ασφάλισης για τον κυβερνοχώρο σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην φιλοξενία και τα τυχερά παιχνίδια (67%) και στην εκπαίδευση (34%).    – Τα όρια των ασφαλιστικών συμβολαίων αυξήθηκαν το 2018, με το σύνολό τους να ανέρχεται στα 20,9 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Insurancejournal.com

Διαβάστε επίσης:

Στο «μικροσκόπιο» η ασφάλιση των κινδύνων του κυβερνοχώρου