Βουτιά 34% στις πωλήσεις αυτοκινήτου το Φεβρουάριο

Σημαντική πτώση 34,4% κατέγραψαν οι πωλήσεις αυτοκινήτου το Φεβρουάριο, απόρροια της κακής οικονομικής συγκυρίας που πλήττει και την εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, καθώς ταξινοµήθηκαν μόλις 13.727 καινούρια αυτοκίνητα. Η κάµψη ταξινοµήσεων κατά 34,4% είναι ακόµα µεγαλύτερη (-41%) αν συγκριθεί ο φετινός Φεβρουάριος µε αυτόν του 2008.

Η επισκεψιµότητα στις εκθέσεις αυτοκινήτου επί του παρόντος είναι ακόµα πιο µειωµένη (-45 ως -50%), προµηνύοντας περαιτέρω κάµψη πωλήσεων τους επόµενους µήνες.

Σημαντική κάμψη 12,6% παρουσίασαν το Φεβρουάριο και ο αριθμός των νέων αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων, σε σύγκριση με το αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στην κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών άνω των 50 κ.εκ., η οποία παρουσιάζει κάμψη 29,3% σε σύγκριση με το Φεβρουάριο 2009.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του ο Συνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) συνεχίζεται, δυστυχώς χωρίς καµία στήριξη από την Πολιτεία, όπως αναφέρει, η συρρίκνωση της αγοράς αυτοκινήτου και η συνακόλουθη µείωση των σχετιζόµενων δηµοσιονοµικών εσόδων.

Η ελεύθερη πτώση της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, προσθέτει ο ΣΕΑΑ, δεν απειλεί µόνο την επιχειρηµατικότητα και την απασχόληση στον ευρύτερο κλάδο του αυτοκινήτου, στον οποίο δραστηριοποιούνται περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις και απασχολούνται σχεδόν 90.000 εργαζόµενοι, αλλά επιπλέον ελαχιστοποιεί τα σχετικά δηµοσιονοµικά έσοδα, που κανονικά µόνον από τις πωλήσεις των αυτοκινήτων θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα 1,5 δισ. ευρώ.