Αναστέλλει κάθε ουσιαστική ελεγκτική δράση η Επ.Ε.Ι.Α.

«Χειρόφρενο» τραβάει η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, αναστέλλοντας κάθε ουσιαστική ελεγκτική δράση της μέχρι και την κατάργησή της, μέχρι δηλαδή να ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περί μεταφοράς της εποπτείας στην ΤτΕ, όπως και για το δίμηνο διάστημα που θα ακολουθήσει κατά το οποίο η ΤτΕ θα πρέπει να οργανωθεί ώστε αμέσως μετά να αρχίσει τους ελέγχους.

Η Επιτροπή κρίνοντας ότι δεν έχει πλέον επαρκή χρόνο να ανοίξει νέα μέτωπα με τους συνήθεις υπόπτους της ασφαλιστικής αγοράς, έκρινε σκόπιμο να διακόψει κάθε πρωτοβουλία εξυγιαντικού χαρακτήρα και να αρκεστεί σε ζητήματα καθημερινής φύσεως, αφήνοντας βέβαια ανοικτό το ενδεχόμενο παρέμβασης για οποιαδήποτε επείγουσα υπόθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν λοιπόν ότι η Επιτροπή δεν θα εκδώσει απόφαση για το άρθρο 6 και τη νέα λίστα με τις ασφαλιστικές εταιρίες οι οποίες θα τεθούν υπό την προστασία του νόμου για την αποτίμηση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Εξέλιξη δεν θα υπάρξει και για τους ελέγχους των οικονομικών στοιχείων β΄ εξαμήνου του 2009. Ο έλεγχος σταματά στο α΄ εξάμηνο, ενώ για το υπολειπόμενο διάστημα της περυσινής χρήσης εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος ώστε η Επιτροπή να ολοκληρώσει τον ελεγκτικό της κύκλο.

Με βάση βέβαια τα ανωτέρω, θεωρείται αυτονόητο ότι η Επιτροπή δεν θα προβεί σε νέες ανακλήσεις αδειών λειτουργίας ασφαλιστικών εταιριών.

Σε ότι αφορά, τέλος, την αύξηση μ/κ της Πρώτη Ασφαλιστική, η Επ.Ε.Ι.Α. θα περιοριστεί στο να διαπιστώσει το κατά πόσο εκτελέστηκε, χωρίς να έχει πρόθεση να προχωρήσει σε περαιτέρω ελέγχους.