Η επόμενη μέρα της Alico στην Ελλάδα μετά την εξαγορά από την Metlife

Τα νεότερα για την Alico στην Ελλάδα μετά την εξαγορά του group από το MetLife μας έρχονται από τη Θεσσαλονίκη, διότι η είδηση για το mega deal βρήκε στη συμπρωτεύουσα ένα από τα μεγαλύτερα στελέχη της εταιρίας στη χώρα μας, το οποίο βέβαια στο άκουσμα της σχετικής ανακοίνωσης δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους συνεργάτες του.

Πέραν λοιπόν από τα όσα είδη γράφηκαν περί του ότι η εταιρία στην Ελλάδα συνεχίζει τη δράση της σαν να μην έχει συμβεί τίποτε, μαθαίνουμε ότι οι συνεργάτες της στη Θεσσαλονίκη ενημερώθηκαν πως το πιθανότερο είναι να μην αλλάξει και brand, να μην μετονομαστεί δηλαδή σε MelLife Hellas και αυτό διότι ο όμιλος φέρεται να έχει λάβει την απόφαση να διατηρήσει τους τίτλους στις θυγατρικές της σε όσες εθνικές αγορές διαθέτουν ισχυρή και πολύχρονη παρουσία, ώστε να μην χαθεί παραγωγή.

Η Ελλάδα είναι λοιπόν μια από τις υποψήφιες χώρες να διατηρηθεί το brand της Alico, ενώ για το ενδεχόμενο πώλησης τμημάτων του ομίλου ούτε λόγος να γίνεται, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Ευρώπη, όπου, όπως λέγεται, η MetLife επιθυμεί να ισχυροποιήσει την παρουσία της επεκτείνοντας τη δράση της σε νέες αγορές.

Τέλος, το κατά πόσο στην Ελλάδα θα διατηρηθεί το διοικητικό σχήμα της Alico, δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Ο μέτοχος σε εύλογο χρόνο θα λάβει τις αποφάσεις του. 

Πάντως είναι γνωστό ότι, ο προηγούμενος μέτοχος της Alico ήταν ευχαριστημένος με τις επιδόσεις της Ελλάδος, τόσο πριν όσο και μετά το ξέσπασμα της κρίσης, όπως και των χωρών που είχε υπό την επίβλεψή του ο κ. Βασιλείου.