“Ποτοαπαγόρευση” στα Lloyd’s !

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση αλλαγής των κανόνων για τον χώρο εργασίας στα Lloyd’s του Λονδίνου: Η ιστορική ασφαλιστική αγορά προ ημερών απαγόρευσε την είσοδο στα κτίριά της σε όσους είναι υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών.

Ο νέος κανόνας έρχεται σε συνέχεια Σχεδίου Δράσης που ανακοινώθηκε στις 26 Μαρτίου, με στόχο την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρουσμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης στην αγορά (που είδαν το φως της δημοσιότητας)

«Είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας για αλλαγή προς το καλύτερο της κουλτούρας των Lloyd’s, διασφαλίζοντας ότι αποτελούν ένα ασφαλές και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον για όλα τα μέλη μας», δήλωσε εκπρόσωπος των Lloyd’s. «Δεν απαγορεύουμε πλήρως την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, αλλά υποδείξαμε ότι θα κατάσχονται οι κάρτες εισόδου όσων μπαίνουν στο κτίριο και διαπιστώνεται ότι είναι υπό την επήρεια αλκοόλ».

Η κουλτούρα της κατανάλωσης οινοπνεύματος εντός των Lloyd’s και της αγοράς του Λονδίνου θεωρείται από πολλούς ως βασική αιτία εκδήλωσης ανάρμοστων συμπεριφορών. Η Lloyd’s Corporation έκανε μια πρώτη κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή τον Φεβρουάριο του 2017, όταν απαγόρευσε στους εργαζομένους της να καταναλώνουν αλκοόλ σε εργάσιμες ώρες, μια πρωτοβουλία που προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις.

Αυτό, ωστόσο, δεν έλυσε το πρόβλημα της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ από άτομα που εργάζονται για μεσίτες και πράκτορες εντός της αγοράς, αυτών δηλαδή που είναι εκτός ελέγχου της εταιρείας (Corporation) που επιβλέπει και υποστηρίζει τις οντότητες που δραστηριοποιούνται στα Lloyd’s.

Ο νέος κανόνας που τιτλοφορείται «Κανόνες Εισόδου στα κτίρια των Lloyd’s” έχει ευρύτερη ισχύ, αφού απαιτεί νηφαλιότητα για όλους όσους εισέρχονται στα κτίρια. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, τα πάσα εισόδου θα κατάσχονται εάν ο κάτοχός τους επιχειρήσει να εισέλθει σε κτίριο των Lloyd’s υπό την επήρεια αλκοόλ ή οποιασδήποτε παράνομης ουσίας. Στην περίπτωση αυτή, το πάσο θα επιστρέφεται στον επικεφαλής της εταιρίας που το εξέδωσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*