Commercial Value: Ποια η τύχη των εργαζομένων;

Νέος «πονοκέφαλος» προκύπτει αναπόφευκτα μετά το κλείσιμο της Commercial Value, που δεν είναι άλλος από την τύχη των 230 εργαζόμενων στην εταιρία.

Παρόλο που η κατάσταση παραμένει ρευστή, η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (Ο.Α.Σ.Ε.), ήδη κινείται στην κατεύθυνση ανάληψης ενεργειών για στήριξη των θέσεων εργασίας από την  Πολιτεία και για να γίνουν επαφές με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), σχετικά με την απορρόφηση των εργαζομένων.

Αυτό που χρειάζεται βέβαια, είναι να διαμορφωθεί μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καταγγελία συμβάσεων με αποτέλεσμα επισήμως να μην έχει αλλάξει κάτι στο εργασιακό καθεστώς. 

Επίσης, πέραν των κεντρικών γραφείων που σφραγίστηκαν, υπάρχει και μια δεκάδα εταιρικών γραφείων πώλησης, που παραμένουν ανοιχτά και οι υπάλληλοι εξακολουθούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Εντωμεταξύ, πεντέμισι περίπου μήνες έχουν περάσει από το κλείσιμο των πέντε εταιριών (Ασπίς Πρόνοια Α.Ε.Γ.Α., Ασπίς Πρόνοια Α.Ε.Α.Ζ., Σκούρτης, General Union και General Trust) και λιγότεροι από τους μισούς εργαζόμενους έχουν απορροφηθεί από την αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 250-300 από αυτούς έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά, μεταξύ των οποίων 100-150 άτομα βρίσκονται στην επαρχία, όπου η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Όπως αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς, αν το εξάμηνο μετά το κλείσιμο ολοκληρωθεί και έχει βρεθεί λύση για τους μισούς περίπου πρώην εργαζόμενους, θα είναι με βάση τη σημερινή εικόνα, ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Επίσης, χαμηλή ανταπόκριση σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις υπάρχει στο πρόγραμμα στήριξης που δημιουργήθηκε για τους εργαζόμενους από τις εταιρίες που έκλεισαν.  

Ειδικότερα, το μέτρο Επιχορήγησης Ιδιωτικών Επιχειρήσεων που είναι και το βασικότερο, δεν έχει αποδώσει και οι λόγοι σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, εντοπίζονται σε τρεις κατευθύνσεις:

α) Υπάρχει ένα θέμα κατά πόσο είναι επαρκής η ενημέρωση στα πλαίσια των επαγγελματικών σωματείων και τις δυνατότητες που έχουν τα μέλη τους σε αυτήν την κατεύθυνση.

β) Ο περιορισμένος αριθμός προσλήψεων από τις εταιρίες.

γ) Ο πιο σημαντικός λόγος φαίνεται πάντως ότι είναι, η εκπλήρωση της προϋπόθεσης, σύμφωνα με την οποία, η ενδιαφερόμενη εταιρία, δε θα πρέπει να έχει κάνει μείωση προσωπικού το τελευταίο εξάμηνο προκειμένου να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Κάτι που είναι δύσκολο να εκπληρώνεται, στα πλαίσια των περικοπών για μείωση του κόστους, που επιχειρούν όλες οι εταιρίες.