Πρόεδρος ο κ. Κοκκάλας στο Ε.Ι.Α.Σ.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.). Νέος πρόεδρος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Victoria κ. Θεόδωρος Κοκκάλας.

Αντιπρόεδροι (πρώτος και δεύτερος) είναι αντίστοιχα ο κ. Φωκίων Μπράβος από την International Life και ο κ. Γεώργιος Κώτσαλος από την Interamerican.

Ταμίας είναι ο κ. Ανδρέας Χουρδάκης (International Life) και Γενικός Γραμματέας ο κ. Δημήτριος Ζορμπάς (Συνεταιριστική Ασφαλιστική).

Οι κ.κ. Νικόλαος Αδαμαντιάδης (μέχρι σήμερα πρόεδρος), Ιωάννης Λαπατάς, Σπύρος Λευθεριώτης, Δημήτριος Μαζαράκης, Κωνσταντίνος Μπερτσιάς και Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, συμμετέχουν ως μέλη.

Αναπληρωματικά μέλη είναι οι: Νικόλαος Αποστολόπουλος (απερχόμενος ταμίας), Εμμανουήλ Γεωργακόπουλος, Ελένη Γρυπάρη, Ευαγγελία Διαμαντοπούλου.

Αυτό που απομένει τώρα είναι να οριστεί νέος υπεύθυνος σπουδών με τον ρόλο περισσότερο του συντονιστή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Αυτό πάντως, αναμένεται προσδιοριστεί πιο συγκεκριμένα, σε συνάρτηση της εξειδίκευσης των προτεραιοτήτων που θα τεθούν από στρατηγικής πλευράς. 

Προτεραιότητες που θα περιλαμβάνουν, όπως όλα δείχνουν και το «άνοιγμα» του Ε.Ι.Α.Σ. – πέραν του σημερινού πλαισίου δραστηριοτήτων – και σε άλλους χώρους που εμπλέκονται με τον ασφαλιστικό χώρο, όπως είναι οι πράκτορες και οι μεσίτες.

Στα πλαίσια της νέας δυναμικής και της αναδιάρθρωσης που επιχειρείται, τα εκλεγμένα μέλη καλούνται να υποβάλλουν τις επόμενες ημέρες προτάσεις και θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για το περιεχόμενο και το είδος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των κατευθύνσεων που θα ήταν καλό να αναληφθούν το επόμενο διάστημα.