Ισχυρά ονόματα στο νέο Δ.Σ. του Ε.Ι.Α.Σ.

Αποφασισμένες, παρά τις δυσκολίες, να στηρίξουν τη λειτουργία του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.) εμφανίζονται οι ασφαλιστικές εταιρίες.

Απόδειξη των προθέσεων είναι και τα αποτελέσματα των τελευταίων αρχαιρεσιών που έγιναν στις 25 Φεβρουαρίου. Ως τακτικά μέλη στο νέο 11μελές διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν κάποια από τα πιο γνωστά ονόματα της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Αναλυτικά, τα τακτικά μέλη του νέου Δ.Σ. είναι τα εξής:

Νικόλαος Αδαμαντιάδης, Δημήτριος Ζορμπάς, Θεόδωρος Κοκκάλας, Γεώργιος Κώτσαλος, Ιωάννης Λαπατάς, Σπύρος Λευθεριώτης, Δημήτριος Μαζαράκης, Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, Φωκίων Μπράβος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Ανδρέας Χουρδάκης.

Εκλέχθηκαν επίσης ως αναπληρωματικά τα εξής τέσσερα μέλη: Νικόλαος Αποστολόπουλος, Εμμανουήλ Γεωργακόπουλος, Ελένη Γρυπάρη, Ευαγγελία Διαμαντοπούλου.

Βάσει των ψήφων στην πρώτη θέση βρέθηκαν οι κ.κ. Μπράβος και Κώτσαλος (26). Ακολούθησε ο κ. Αδαμαντιάδης, ο κ. Κοκκάλας και ο κ. Λευθεριώτης.

Οι ασφαλιστικές συνεπώς πήραν πλήρως την κατάσταση στα χέρια τους και έχουν ήδη αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις του Ινστιτούτου.

Οπωσδήποτε οι προκλήσεις για το νέο Δ.Σ. είναι πολύ σημαντικές, όπως και οι πρωτοβουλίες που καλείται να λάβει. Και αυτό, προκειμένου να επιτευχθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του Ινστιτούτου, επεκτείνοντας την παρουσία και τη διεισδιτικότητά του και σε άλλους χώρους που εμπλέκονται με τον ασφαλιστικό χώρο, όπως είναι οι πράκτορες και οι μεσίτες.

Σε κάθε περίπτωση, η τεχνογνωσία και η εμπειρία που έχει αποκτηθεί δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίηση και να χαθεί.