4η MDRT DAY: «Κρίση ή Ευκαιρία;»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για τέταρτη συνεχή χρονιά, η ημερίδα MDRT-Day– «Κρίση ή Ευκαιρία;» του διεθνούς οργανισμού Τhe Premier Association of Financial ProfessionalsMillion Dollar Round Table (MDRT).

Την ημερίδα παρακολούθησαν 430 άτομα, κυρίως καταξιωμένοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι καθώς επίσης ανώτατα και ανώτερα στελέχη των μεγάλων ασφαλιστικών εταιριών. Platinum και Gold χορηγοί της εκδήλωσης ήταν αντίστοιχα οι εταιρίες Interamerican και International Life.

Οι παρευρισκόμενοι  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καταξιωμένους συναδέλφους τους ομιλητές από Αμερική και Ευρώπη. 

Συγκεκριμένα εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του αμερικανού προέδρου του MDRT κ. Guy Baker με θέμα «H προσαρμογή του ασφαλιστή στο νέο περιβάλλον» όπου μεταξύ άλλων είπε πως «δεν χρειάζεται να φοβόμαστε την αλλαγή, μια και δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. 

Όμως η αλλαγή προηγείται της ευκαιρίας!» και ότι «είμαστε  επαγγελματίες που προσφέρουμε λύσεις στα προβλήματα των συνανθρώπων μας».

Συμμετείχαν επίσης, ως ομιλητές μεταξύ άλλων στην ημερίδα η κα. Μαργαρίτα Αντωνάκη γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, η κα. Δέσποινα Ξενάκη εταίρος της Ernst &Young και ο κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ευχάριστη έκπληξη όλων ήταν η ανακοίνωση και επίσημα, για την διενέργεια του Πρώτου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ασφαλιστικών Συμβούλων, τον Φεβρουάριο του 2011 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου αναμένεται να συμμετάσχουν στις διήμερες εργασίες του δυόμιση χιλιάδες περίπου   επαγγελματίες ασφαλιστές από όλη την Ευρώπη.

Το ΜDRT είναι ένας διεθνής οργανισμός με 35.000 μέλη, τους καλύτερους ποιοτικά και παραγωγικά ασφαλιστές απ’ όλο τον κόσμο. Σκοπός του MDRT είναι η ανέλιξη του επαγγελματία σ’ ένα σύγχρονο ασφαλιστικό περιβάλλον, μέσα από συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση και εφαρμογή κανόνων δεοντολογίας.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 70 ασφαλιστές εγγεγραμμένοι στον ανωτέρω οργανισμό και από αυτούς αρκετά άτομα θα συμμετέχουν στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου του MDRT που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο 2010,  στο Βανκούβερ  του Καναδά.

Η ημερίδα αυτή διοργανώθηκε από την εθελοντική εργασία της Επιτροπής Επικοινωνίας Μελών της Ελλάδος με Πρόεδρο τον κ. Γιάννη Χατζάκη. Σημαντική επίσης ήταν και η συμβολή του Διευθυντή Γραφείου Ευρώπης του MDRT, κ. Matteo Pederzoli καθώς και της Προέδρου μελών επικοινωνίας του MDRT στην Ευρώπη,  κα. Ρίτας Χριστοδουλάτου