Συνεχίζουν τον αγώνα οι ασφαλισμένοι της Ασπίς

Σε μια συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών, χιλιάδες πολίτες ασφαλισμένοι στην Ασπίς Πρόνοια εκδήλωσαν  την οργή τους απέναντι στην πλήρη απάθεια της κυβέρνησης να αναλάβει οποιαδήποτε άμεση πρωτοβουλία για την επίλυση του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος το οποίο  αρχίζει και παίρνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις. 

Σε απόλυτα φορτισμένο κλίμα πολίτες με σημαντικότατα προβλήματα υγείας τόνισαν ότι αισθάνονται περιθωριοποιημένοι από έναν ιδιότυπο ρατσισμό που εκδηλώνεται εναντίον τους, αφού στερούνται απολύτως απαραιτήτων παροχών υγείας, την στιγμή που αυτοί δεν αρνήθηκαν ποτέ να πληρώσουν τα ασφάλιστρά τους. 

Έκδηλη εκφράστηκε η αγωνία εκατοντάδων ασφαλισμένων οι οποίοι τοποθέτησαν χρήματα και κόπους μιας ζωής στην δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της αγοράς με την σιγουριά της θεσμικής κατοχύρωσης που απολαμβάνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Συγκλονιστική ήταν η παρουσία κατόχων αναπηρικών συντάξεων και συντάξεων γήρατος οι οποίοι στερούνται τα χρήματα που έπαιρναν κάθε μήνα και τώρα ζούνε στην απόλυτη ανέχεια.

Ο επικεφαλής των νομικών συμβούλων του Συλλόγου αναφέρθηκαν αναλυτικά στην διαχρονικά κολάσιμη κρατική εποπτεία της ασφαλιστικής εταιρίας -από το 2000 και μετά- η οποία όχι μόνο ενεθάρρυνε τον επιχειρηματία για παραβατικές συμπεριφορές αλλά τελικά  τον υποστήριξε κατ’ αποτέλεσμα. 

Επίσης αναφέρθηκα στην καταγγελία που κατατέθηκε σε όλα τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στην μήνυση κατά Ψωμιάδη και λοιπών υπευθύνων, λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη τύπου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν με κάθε τρόπο και μέσο τον αγώνα τους προκειμένου να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος και να αποδοθούν πλήρως οι καλύψεις των ασφαλιστηρίων συμβολαίων τους.

Οι αρμόδιοι πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες της πολιτείας και της πόλης αν και εκλήθησαν στην συγκέντρωση, απουσίασαν προκλητικά από αυτήν.

Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια
Διεύθυνση
Κυρίλλου Λουκάρεως 11 Αθήνα
Τηλ. 210-6413902
Υπεύθυνοι επικοινωνίας 

Νίκος Κεχαγιάογλου 210-9902900

Κωνσταντίνος Βαλαβάνης 2310-316631

Θεοχάρης Πετρίδης (2310-226702)

 Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ομιλία