Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των επώδυνων μέτρων

Μαραθώνιες διαβουλεύσεις με επίκεντρο το τι θα γίνει τελικά με τον 14ο μισθό, με τον πρωθυπουργό να έχει λάβει πλέον την απόφασή του. 

H ανακοίνωση του πακέτου των επώδυνων μέτρων αναμένεται το μεσημέρι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μετά την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό. Εν συνεχεία ο κ. Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το σενάριο που προκρίνεται είναι περικοπή του 35% στο Δώρο Πάσχα και στο επίδομα άδειας (14ος μισθός), καθώς και περικοπή ύψους 30% στο Δώρο Χριστουγέννων (13ος μισθός).

Κατά τη μαραθώνια χθεσινή σύσκεψη, εξετάστηκαν σενάρια τμηματικής περικοπής των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας. 

Ταυτόχρονα κλείδωσαν οι αυξήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ, η αύξηση της φορολογίας σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, καθώς και οι πρόσθετες περικοπές στον τομέα της Υγείας.

Μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ενώ στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μαξίμου.