Λιγότερο απαισιόδοξη για την ελληνική οικονομία δηλώνει η Standard & Poor’s

Λιγότερο απαισιόδοξος από ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δηλώνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Στο περιθώριο διεθνούς διάσκεψης στη Σιγκαπούρη, ο κ. Ντέιβιντ Μπιρς, επικεφαλής του τομέα αξιολόγησης κρατικού χρέους της S&P δήλωσε ότι αν οι σημερινές τάσεις στην αγορά ομολόγων συνεχιστούν, αυτό σημαίνει ότι ο οίκος είναι λιγότερο απαισιόδοξος από τις αγορές για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στην ελληνική οικονομία.

«Η πολιτική αποδοχή της ελληνικής κυβέρνησης είναι πολύ υψηλή, αν πιστέψουμε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις», δήλωσε ο κ. Μπίρς, αποτιμώντας θετικά την κοινωνική συναίνεση στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικούς προβλήματος.

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις του επικεφαλής της S&P’s συμπίπτουν με την επίσκεψη που διενεργεί κλιμάκιο του διεθνούς οίκου στην Αθήνα.

Χθες, τα στελέχη της Standard & Poor’s είχαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ.  Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ σήμερα το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων θα έχει συνεργασία με την υπουργό Οικονομίας κα. Λούκα Κατσέλη και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο.

Η S&P’s ενημερώνεται για τα μακροοικονομικά μεγέθη και την κατάσταση του εγχώριου πιστωτικού συστήματος. Τα στελέχη του οίκου θα έχουν την ευκαιρία να αποτιμήσουν εκ του σύνεγγυς τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα η Κυβέρνηση για τη διασφάλιση της εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.