Commercial Value: Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται

Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Φαίνεται ότι η εν λόγω παροιμία ταιριάζει γάντι σε ορισμένες ασφαλιστικές οι οποίες στο άκουσμα της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της Commercial Value, έσπευσαν να εκμεταλλευθούν τις συγκυρίες και με επιθετική πολιτική τιμών να τραβήξουν μέρος του χαρτοφυλακίου των ασφαλισμένων της ανακληθείσας εταιρίας στον κλάδο Αυτοκινήτου.

Πληροφορίες προερχόμενες από την αγορά κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο εταιρίες, μιας Ελληνικής και μιας ξένων συμφερόντων

Η μεν πρώτη «πάγωσε» προς στιγμήν τις προγραμματισμένες για φέτος ανατιμήσεις, ενώ η δεύτερη τις περιόρισε σε χαμηλότερο ποσοστό, ώστε να διατηρήσουν και οι δύο τα ασφάλιστρά τους ελκυστικά τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα που διαρκεί η περίοδος κατά την οποία οι ασφαλισμένοι της Commercial Value έχουν την κάλυψη του Επικουρικού Κεφαλαίου, προκειμένου να μετακινηθούν σε άλλες ασφαλιστικές εταιρίες.

 Όσο για την Πρώτη Ασφαλιστική, την «αδελφή» εταιρία της Commercial Value, επίσης καταβάλλεται προσπάθεια «διάσωσης» μέρους του ορφανού χαρτοφυλακίου με τους 150.000 ασφαλισμένους.