Νέα προγράμματα από την Interamerican το επόμενο διάστημα

Στη διάθεση δύο νέων προγραμμάτων στην αγορά, ένα στον κλάδο Ζωής και ένα στο χώρο των επιχειρηματικών καλύψεων, αναμένεται να προχωρήσει μέχρι τα τέλη του μήνα η Interamerican.

Πρόκειται για το Interamerican Family και το Interamerican Business. Το πρώτο, είναι ένα πρόγραμμα ασφάλισης Ζωής που στόχο έχει να παρακολουθεί την εξέλιξη της οικογενειακής κατάστασης του πελάτη μέχρι τη συνταξιοδότησή του και να προσαρμόζει ανάλογα το πακέτο των παρεχόμενων καλύψεων.

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία του προγράμματος, είναι η ετησίως ανανεούμενη διάρκεια, όπως ήδη συμβαίνει στην περίπτωση των συμβολαίων υγείας.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας, αυτό δε σημαίνει ότι θα τίθεται θέμα ασφαλισιμότητας κατά περίπτωση και συνεπώς δε θα γίνεται διακριτική μεταχείριση μεταξύ των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα αντιμετωπίζονται ως σύνολο σχετικά με το ενδεχόμενο ανανέωσης ή μη του προγράμματος.

Η ετήσια διάρκεια δίνει επίσης τη δυνατότητα στην Interamerican να μειώσει τα ασφάλιστρα κατά 20% – 25%, καθώς και το ρίσκο που αναλαμβάνει είναι μικρότερο, σε σχέση με τα συμβόλαια μακροχρόνιας λήξης.

Το προσιτό κόστος συνοδεύεται και με τη λογική της τυποποίησης. Το Interamerican Family θα διατίθεται με τη μορφή των πακέτων ασφαλιστικών καλύψεων, για κάθε στάδιο της ζωής του ασφαλισμένου και με συγκεκριμένα κεφάλαια κάλυψης.

Λειτουργεί δηλαδή, στη βάση του «συστήματος» και όχι του προϊόντος, όπως ήδη συμβαίνει στα πλαίσια των προγραμμάτων υγείας και αυτοκινήτου.

Η Interamerican προχωρά επίσης, σε σημαντικές αλλαγές διαδικασιών, με υποβολή αίτησης και έκδοση συμβολαίου από τα σημεία πωλήσεων. 

Από πλευράς underwriting, ο πελάτης θα απαντά σε ερωτηματολόγιο με συγκεκριμένες ερωτήσεις. Αν δεν προκύψει πρόβλημα από τις απαντήσεις, τότε θα προχωρά και η έκδοση του συμβολαίου. 

Διαφορετικά, θα γίνεται έλεγχος από τις κεντρικές υπηρεσίες της εταιρίας και η έκδοση του συμβολαίου θα πραγματοποιείται και πάλι από το σημείο πώλησης.

Η προσπάθεια δηλαδή αποσκοπεί στη δημιουργία και διάθεση πιο απλών προϊόντων, με λιγότερες διαδικασίες και μετάβαση με άμεσο τρόπο, όλων των υπηρεσιών στα σημεία διάθεσης και ενώπιον του πελάτη.

Το Interamerican Business είναι ασφαλιστικό πρόγραμμα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Η μία έκδοση θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις μέχρι 300.000 ευρώ και η δεύτερη για μεγέθη 300.000-1 εκατ. ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις, το πρόγραμμα θα διατίθεται σε τρία τυποποιημένα πακέτα καλύψεων: Classic, Extra, Total.

Η διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων είναι ότι το πρώτο θα τιμολογεί με βάση τα τετραγωνικά μέτρα και το δεύτερο με βάση το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο.