Σενάρια τρόμου

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν στην ασφαλιστική αγορά προκαλώντας τρόμο για τη συνέχεια. Σύμφωνα με αυτά, οι ανακλήσεις αδειών λειτουργίας θα συνεχιστούν.

Αρχικώς το επόμενο κανόνι έρχεται για κάποιες μικρές εταιρίες που αγωνιούν εδώ και καιρό γνωρίζοντας τα προβλήματά τους.

Για αυτό και έχουν κάνει κινήσεις διάσωσης «φλερτάροντας». Ωστόσο αν δεν προχωρήσουν άμεσα στο γάμο τότε δε θα μείνουν απλώς μόνες αλλά και χωρίς περιουσιακά στοιχεία

Ωστόσο και οι μεγαλύτεροι δίνουν τη μάχη τους. Με κινήσεις εντυπωσιακές και ανοίγματα έχουν περάσει σε φάση ανάπτυξης.

Μόνο που η αγορά δεν τραβάει. Και αν δεν βιαστούν τότε μέχρι το καλοκαίρι αντί να έχουν προχωρήσει θα κάνουν βήματα πίσω.

Το αισιόδοξο -για τους προβληματικούς- είναι ότι η Επ.Ε.Ι.Α. έχει καταργηθεί. Μπορεί να μην έχει γίνει στην πράξη αλλά η εξαγγελία και μόνο φθάνει για να μην προχωρεί τα σχέδιά της.

Έτσι όσοι έχουν προβλήματα μπορούν να χαίρονται και ταυτόχρονα εάν είναι έξυπνοι να κάνουν κινήσεις για να σωθούν.

Πάντως, σύμφωνα με τα «παγωμένα» σχέδια της Επ.Ε.Ι.Α., σε περίπτωση που προχωρούσαν ομαλά τον Ιούνιο θα είχαμε και νέα αποτελέσματα ελέγχων μαζί με νέες φουρτούνες.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών δια μέσω υφυπουργού κ. Σαχινίδη μερίμνησε με κομψότητα να προκαλέσει αδράνεια στο σύστημα.

Σε αδράνεια όμως βρίσκεται και το θέμα της Οδικής Βοήθειας που εδόθησαν διαβεβαιώσεις ότι θα λυθεί αλλά δε λύθηκε. Μπορεί το καλοκαίρι να μην υπάρχει ούτε Οδική Βοήθεια όπως είναι διαταγμένη σήμερα.