Συνεχίζεται το αλαλούμ στην Commercial Value

Την Πέμπτη αναμένεται να οριστεί ο νέος εκκαθαριστής στην Commercial Value, μετά την παραίτηση του κ. Αθ. Κόρμαλη, που υποβλήθηκε χθες, δύο μόλις ημέρες μετά το διορισμό του. 

Ο διορισμός θα εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Επ.Ε.Ι.Α., που συνεδριάζει εκ νέου προκειμένου να εξετάσει τις εξελίξεις στην εταιρία, αλλά και τις εκκρεμότητες του φορέα, ενόψει της προοπτικής κατάργησής του.

Ο κ. Κόρμαλης υποχρεώθηκε σε παραίτηση μετά το χάος που δημιουργήθηκε στη διαδικασία σφράγισης της εταιρίας, που χαρακτηρίστηκε από κενά, καθώς σφραγίστηκαν οι δύο από τους πέντε ορόφους του κτιρίου της Βας. Σοφίας. 

Αιτία ήταν το επιχείρημα που προέβαλε η διοίκηση της Πρώτης Ασφαλιστικής, για συστέγαση της εταιρίας με βάση το μισθωτήριο συμβόλαιο, που είχε υπογράψει με την Commercial Value στις 16 Νοεμβρίου 2009 και με ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012.
Το  μισθωτήριο αφορά τον 6ο, 5ο και 1ο όροφο του κτιρίου (συνολικής επιφάνειας 227 τ.μ., 256 τ.μ. και 345 τ.μ.) αλλά και τη χρήση του ισογείου (επιφάνειας 343 τ.μ.) και δύο υπογείων (επιφάνειας 347 τ.μ. και 364 τ.μ.), συστεγάζοντας ουσιαστικά σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων των δύο εταιριών.

Το μισθωτήριο προβλέπει την καταβολή μηνιαίου μισθώματος 9.500 ευρώ, όταν το αντίστοιχο μίσθωμα που πληρώνει το διεθνές πρακτορείο Bloomberg για τη χρήση ενός και μόνο από τους ορόφους του ίδιου κτιρίου διαμορφώνεται στα 20.000 ευρώ. 

Η σύμβαση μίσθωσης έχει καταγγελθεί ως «άκυρη και εικονική» από την προσωρινή διοίκηση της εταιρείας που διορίστηκε πριν από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Commercial Value από το Πρωτοδικείο με τη συμμετοχή στελεχών της εταιρίας, καλώντας την Πρώτη Ασφαλιστική να παραιτηθεί της χρήσης των μισθώματος.

Η σύγχυση που δημιουργήθηκε οδήγησε σε φαινόμενα αλαλούμ με τη μεταφορά πολύτιμων εγγράφων, όπως ασφαλιστήρια συμβόλαια της Commercial Value, που συγκεντρώθηκαν σε σακούλες σκουπιδιών στην είσοδο της εταιρίας. 

Οι εργαζόμενοι της Commercial Value ζήτησαν την παρέμβαση εισαγγελέα για την προστασία των αρχείων και κατ’ επέκταση των προσωπικών στοιχείων των ασφαλισμένων στην εταιρία, επιρρίπτοντας ευθύνες στον εκκαθαριστή, ο οποίος αντιμέτωπος με το αλαλούμ που ακολούθησε, υποχρεώθηκε σε παραίτηση επικαλούμενος λόγους υγείας.