Τα μερίδια του διχασμού καλά κρατούν στις ασφάλειες

της Ελενας Ερμείδου

Ο κόσμος, αλλάζει, η αγορά μετασχηματίζεται, αυτό που δύσκολα αλλάζει, είναι η νοοτροπία στο κλάδο.  Είναι κάτι σαν τα κεκτημένα, που πασχίζουμε να τα διατηρήσουμε. Οι ασφάλειες έχουν από αυτά!.

Τα κεκτημένα έχουν οφέλη όταν αφορούν το σύνολο εργαζόμενους και αγορά. Τι γίνεται όμως όταν τα κεκτημένα ζημιώνουν το σύνολο; Εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν. Οποιος επιχειρήσει να φέρει αντίρρηση ή να πει κάτι διαφορετικά, γίνεται εχθρός. Το διαφορετικό φοβίζει.

Θέλει ο κλάδος να αυξήσει τα μερίδια του στην αγορά. Πώς θα το κάνει αν δεν υπάρχει συνοχή; Θέλει ο κλάδος να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη, αυτή βλέπουμε σταδιακά ανακτάται, θέλει όμως οργάνωση, και ομόνοια. Θέλει ο κλάδος να ενημερώνεται για τις εξελίξεις, να μαθαίνει να εκσυγχρονίζεται. Πώς θα γίνει αυτό αν βυθίζεται στην διχόνοια και τον διχασμό.

Θα μου πείτε οι Ελληνες είναι επιρρεπείς στον διχασμό, θρέφονται και νιώθουν ήρωες από τέτοιου είδους συμβάντα, παρά τις αποτυχίες που μας λέει η ιστορία.

Είμαστε ενήμεροι για τα λάθη μας, δεν γίνονται πρώτη φορά. Απλά πρέπει να διαλέξουμε αν θέλουμε τα λάθη δεν θέλουμε την πρόοδο. Αν θέλουμε την πρόοδο πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία.

 

One comment

  1. Γιάννης Περιστέρης

    Έλενα θα σου έδινα περισσότερα από ένα ΜΠΡΑΒΟ αν το κείμενό σου είχε κάτι, έστω και ένα τοσοδά “κάτι”, πέρα από γενικότητες και ευχολόγια.
    π.χ. ένα δείγμα στο σχόλιό σου θα ήταν “η χαρτούρα (όροι, φυλλάδια κλπ) που διανέμουν οι ασφαλιστικές εταιρίες να ήταν απείρως κατανοητότερη από το ευρύ κοινό”.
    ΥΓ
    Ελπίζω να μην υπάρξεια κάποιος εκπρόσωπος ασφαλιστικής εταιρίας που να διαφωνήσει με το παράδειγμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*