«Ειδικό Plus» από την Εθνική Ασφαλιστική

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε πελάτες που έχουν ισχυρές καλύψεις από κοινωνικά ασφαλιστικά ταμεία και ομαδικά ασφαλιστήρια εργοδοτών, θέλουν πρόσθετη κάλυψη για σοβαρά περιστατικά αλλά επιθυμούν και να διατηρήσουν μελλοντικά, το υψηλό επίπεδο νοσοκομειακής περίθαλψης μετά την λήξη του ομαδικού ασφαλιστηρίου τους.
Οι παροχές του προγράμματος είναι:

1) Κάλυψη των εξόδων νοσηλείας μετά την αφαίρεση της απαλλαγής και με ανώτατο όριο για κάθε νοσηλεία τα 372.636 ευρώ. Το ποσό της απαλλαγής είναι 11.179 ευρώ, για κάθε νοσηλεία. Ειδικά για τις αμοιβές των ιατρών, όλων των ειδικοτήτων, ορίζονται ανώτατα όρια αμοιβής, τους ανάλογα με τη σοβαρότητα της χειρουργικής επέμβασης. Τα ανώτατα όρια αμοιβών χειρούργου και αναισθησιολόγου σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης στις Η.Π.Α. ή τον Καναδά διπλασιάζονται.

2) Δίνεται η δυνατότητα να μετατραπεί το πρόγραμμά μετά από 5 έτη ισχύος της κάλυψης σε άλλο πρόγραμμα με μικρότερο ποσό συμμετοχής του πελάτη στα έξοδα νοσηλείας (Οικονομικό, Συμπληρωματικό ή Πλεονεκτικό), χωρίς να απαιτείται έλεγχος ασφαλισιμότητας τη στιγμή της μετατροπής.

3) Ελεύθερη επιλογή του νοσηλευτικού ιδρύματος που επιθυμεί ο ασφαλισμένος. Η επιλογή συμβεβλημένου με την εταιρία νοσηλευτικού ιδρύματος σας παρέχει προνομιακή μεταχείριση. Για τα συμβεβλημένα με την εταιρία νοσοκομεία μπορείτε να ενημερωθείτε από το ιατρικό τηλεφωνικό κέντρο στο τηλ: 210 9099000. Συμβεβλημένο με την εταιρία νοσοκομείο είναι κάθε νοσοκομείο δημόσιο ή ιδιωτικό με το οποίο η εταιρία έχει συνάψει ειδική συμφωνία συνεργασίας.

4) Κάλυψη των εξόδων χειρουργικής επέμβασης χωρίς νοσηλεία σε νοσοκομείο. Στην περίπτωση αυτή η εταιρία καταβάλλει τα έξοδα χειρουργικής επέμβασης (έξοδα χειρουργείου, αμοιβή χειρουργού και αναισθησιολόγου, σύμφωνα με τον πίνακα ιατρικών αμοιβών). 

5) Παροχή αμοιβής νυκτερινής αποκλειστικής νοσοκόμου μετά από έγκριση του θεράποντος ιατρού.

6) Δικαίωμα επιλογής της θέσης νοσηλείας έως τη θέση Α.

7) Κάλυψη των εξόδων επείγουσας προς νοσηλεία μεταφοράς ασθενούς με κάθε μεταφορικό μέσο, μέσα στην χώρα που συνέβη το περιστατικό.

8) Η κάλυψη της νοσοκομειακής περίθαλψης ισχύει για όλη σας τη ζωή με τους ίδιους όρους και χωρίς έλεγχο ασφαλισιμότητας, ακόμη και στην περίπτωση που λήξει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Μόνη προϋπόθεση να μας το ζητήσετε εγγράφως εντός του τελευταίου τριμήνου πριν την λήξη του ασφαλιστηρίου. Το δικαίωμα παράτασης της νοσοκομειακής περίθαλψης ισοβίως, το έχει και ο/η σύζυγος του ασφαλισμένου σε περίπτωση που είναι εξαρτώμενο μέλος. Σε παιδιά που είναι ασφαλισμένα με νοσοκομειακή περίθαλψη ως εξαρτώμενα πρόσωπα όταν λήξει η κάλυψη λόγω συμπλήρωσης του 25ου έτους της ηλικίας τους, παρέχεται το δικαίωμα συνέχισης της κάλυψης ισοβίως με τους ίδιους όρους και χωρίς έλεγχο ασφαλισιμότητας αρκεί να το ζητήσουν εγγράφως εντός ενός μηνός από την λήξη της κάλυψης.

9) Έκπτωση ασφαλίστρου για τα εξαρτώμενα μέλη:
20% για τον/την σύζυγο
30% για το 1ο παιδί
40% για το 2ο παιδί
50% για το 3ο παιδί
Δωρεάν ασφάλιση από το τέταρτο παιδί και άνω.