Παραίτηση του εκκαθαριστή κ. Κόρμαλη και χάος στη Commercial Value

Την παραίτησή του για λόγους υγείας δήλωσε ο επόπτης της ασφαλιστικής εκκαθάρισης στη Commercial Value, κ. Αθανάσιος Κόρμαλης

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να οριστεί νέος, δημιουργείται εμπλοκή, καθώς δεν μπορεί έτσι να προχωρήσει και η διαδικασία της εκκαθάρισης.

Η παραίτηση του κ. Κόρμαλη, εντάσσεται μέσα στο γενικότερο «κομφούζιο» που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση της Επ.Ε.ΙΑ. για το κλείσιμο της εταιρίας. 

Μεγάλη εμπλοκή δημιουργεί επί του παρόντος το θέμα του μισθωτηρίου που έχει συνάψει η προηγούμενη διοίκηση της Commercial Value με την Πρώτη Ασφαλιστική με έναρξη μάλιστα τον… Φεβρουαρίού!

Το αποτέλεσμα ήταν ο εκκαθαριστής να σφραγίσει στην ουσία μόνον έναν όροφο του κτιρίου επί της Λεωφ. Βασ. Σοφίας (4ος και μέρος του 2ου). 

Ένας ακόμα όροφος είναι μισθωμένος στην εταιρία Bloomberg. Όλοι οι υπόλοιποι όροφοι πλέον του υπογείου εμφανίζονται μισθωμένοι στην Πρώτη, με πλήρη εξοπλισμό (γραφεία, υπολογιστές, κλπ) και με μίσθωμα σύμφωνα με πληροφορίες, το μισό από ότι πληρώνει η Bloomberg για έναν μόνον όροφο. Επίσης, το προσωπικό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της Πρώτης Ασφαλιστικής, ανέρχεται σε… 40 άτομα.

Ως συνέπεια όλων αυτών όσοι βρέθηκαν σήμερα στο κτίριο, είδαν τους διαδρόμους γεμάτους από μαύρες σακούλες με φακέλους και έγγραφα που περιέχουν στοιχεία πελατών με άμεσο κίνδυνο να εξαφανιστούν όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι πολύτιμα στοιχεία.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οι εργαζόμενοι κάλεσαν τον εισαγγελέα και έκαναν οι ίδιοι… περιφρούρηση για να μη χαθεί τίποτα από τα διάσπαρτα στοιχεία και έγγραφα.

Άμεσα επίσης, οι εργαζόμενοι αναμένεται να καταθέσουν προσφυγή για ανάκληση της απόφασης της Επ.Ε.Ι.Α. για κλείσιμο της εταιρίας.

Εκκρεμεί επίσης αίτημαά τους για συνάντηση με το σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ. Ζαρειφόπουλο, όπου θα ζητήσουν ξεκάθαρη απάντηση επί του σχεδίου που έχουν υποβάλλει για διέξοδο με πώληση μετά από κάποιο διάστημα της Commercial Value.