Στα τέλη Μαρτίου στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Σε δόσεις θα δοθούν στη δημοσιότητα οι διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στην πλήρη του μορφή, στη Βουλή, στα τέλη Μαρτίου.

Χθες  έγινε η τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής ομάδας συντονισμού για τη φορολογική μεταρρύθμιση υπό τον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να δίνονται στη δημοσιότητα οι διατάξεις του νομοσχεδίου, για να υπάρξει δημόσια διαβούλευση.

Για το θέμα των αποδείξεων, είπε ότι θα ισχύσει κανονικά η αρχική εξαγγελία της κυβέρνησης για σύνδεση του αφορολογήτου με τις αποδείξεις που πρέπει να συγκεντρώνουν κάθε χρόνο οι φορολογούμενοι.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν διορθώσεις και ότι θα υπολογίζεται το ύψος των αποδείξεων με αναλογικό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ισχύσουν μόνο οι δύο συντελεστές (10% και 30%), αλλά περισσότεροι.

Δηλαδή, κατά πάσα πιθανότητα θα εφαρμοστεί συντελεστής 20% για τα εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ.Ακόμη, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε στα παρευρισκόμενα μέλη της επιτροπής ότι θα εφαρμοστεί σταδιακά καθολικό «πόθεν έσχες».