Commercial Value: 48 εκατ. ευρώ χρωστά η Advantage Capital Holding

Στα 48 εκατ. ευρώ ανέρχεται τουλάχιστον το ποσό που χρωστά στη Commercial Value ο βασικός μέτοχος της εταιρίας, η Advantage Capital Holding

Αυτό προέκυψε από το λογιστικό και οικονομικό έλεγχο στον οποίο προχώρησε άμεσα η νέα διοίκηση της Commercial Value μετά τον ορισμό της με έγκριση του Πρωτοδικείου την προηγούμενη εβδομάδα.

Η εταιρία μάλιστα, κατόπιν αυτού και σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις, λειτουργεί πάνω από ένα χρόνο με υψηλά ελλείμματα, καθώς τον προηγούμενο Απρίλιο ήταν τα 15 εκατ. ευρώ που κατευθύνθηκαν στην Ελβετία (Credit Suisse) με το αιτιολογικό της επενδυτικής τοποθέτησης, ενώ τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2009 έχει προκύψει το θέμα με το ακίνητο στη Ρουμανία.

Το άνοιγμα αυτό σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δίνει κατ’ αρχήν τη δυνατότητα της νομικής δίωξης κατά του βασικού σήμερα μετόχου για να επιστρέψει τα κεφάλαια που λείπουν από την Commercial Value. 

Μία ακόμα διάσταση προς νομική διερεύνηση, είναι όπως εξηγούν οι εργαζόμενοι, το κατά πόσο είναι εφικτή ακόμα και η έκπτωση ή ακύρωση της συμμετοχής της Advantage Capital Holding από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.

Σε συνέχεια όλων αυτών, οι εργαζόμενοι έχουν εκπονήσει οικονομικό σχέδιο για τη συνέχιση της λειτουργίας της Commercial Value το αμέσως επόμενο διάστημα και το αποστέλλουν σήμερα κιόλας προς το υπουργείο Οικονομικών, την Επ.Ε.Ι.Α., καθώς και την Τράπεζα της Ελλάδος

Στο σχέδιο αυτό, παραθέτουν τον τρόπο που μπορεί η εταιρία να διαχειριστεί τα κεφάλαια που ήδη έχει, ώστε να καλύψει τις βασικές της υποχρεώσεις προς τους ασφαλισμένους και ταυτόχρονα να ανακτήσει ξανά ένα μέρος από την επιχειρησιακή της δυνατότητα για να προσελκύσει υποψήφιους επενδυτές με στόχο την πώλησή της.

Για το λόγο αυτό ζητούν τη θετική στάση των αρχών δεδομένου ότι βρίσκονται σε πλήρη ρήξη με το νυν βασικό μέτοχο και προτείνουν διέξοδο που μπορεί να οδηγήσει στην πώληση. Πιστεύουν ειδικότερα, ότι ένα τρίμηνο, είναι χρονικό περιθώριο που οι προσπάθειές τους μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.

Οι ίδιοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει, ότι θα βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις και οποιονδήποτε επενδυτή ενδιαφερθεί για την Commercial Value και ζητούν από τις αρχές να τους «ακούσουν» στις προσπάθειες που καταβάλλουν. 

Ειδικότερα, από τη στιγμή που υπάρχει σύμφωνα με τους ίδιους, δυνατότητα διεξόδου για την εταιρία. Για το λόγο αυτό, έχουν ήδη ζητήσει -πέραν των παραπάνω ενεργειών- , να συναντηθούν με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, την Επ.Ε.Ι.Α., καθώς και το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών.

Η νέα διοίκηση, θα παρευρεθεί επίσης στη σημερινή γενική συνέλευση της Ε.Α.Ε.Ε. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων έξω από το κτίριο της γενικής συνέλευσης, καθώς υπάρχει δυσαρέσκεια και προς την Ένωση, για τη μέχρι σήμερα στάση της και την έλλειψη ενδιαφέροντος που έχει δείξει για την περίπτωση της Commercial Value.

Η νέα διοίκηση επίσης, ενημέρωσε χθες τους εργαζόμενους της εταιρίας – μέσα σε κλίμα έντασης – , για τις εξελίξεις, τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα, καθώς και για την εκπόνηση του οικονομικού σχεδίου.