Αλ. Σαρρηγεωργίου: Ο κλάδος για το 2019 προωθεί τις ΣΔΙΤ

Η αγορά βγήκε δυνατή από την κρίση και ο ρόλος παραμένει να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ στο Insurance & Reinsurance Outlook 2019 Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Και μέσα στο 2019 ο κλάδος προωθεί στις Συμπράξεις μεταξύ Δημοσίου και Ιδιωτικά τομέα 

“Το κλείσιμο του 2018 βρίσκει τη χώρα μας να έχει ολοκληρώσει τα προγράμματα προσαρμογής και να κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης. Κεντρικό ζητούμενο για το 2019, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, είναι η διατήρηση και η βελτίωση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

Η ασφαλιστική αγορά, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνία και την οικονομία, κατάφερε να βγει ακόμη πιο δυνατή από την κρίση. Ο ρόλος της παραμένει να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, ο οποίος θα υποστηρίζει την κοινωνία, προσφέροντας αξιόπιστες υπηρεσίες και βοηθώντας τους πολίτες να ζουν με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Για το 2019, ο κλάδος θα συνεχίσει να προωθεί τη συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και να επιδιώκει τον διάλογο με τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, καθώς σε ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, η υγεία και η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, ο ασφαλιστικός κλάδος έχει πολλά να προσφέρει προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των πολιτών”.

Επιμέλεια Βάϊος Κρόκος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*