Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη από πελάτες-ασφαλιστές της Ασπίς

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πελατών και ασφαλιστών της Ασπίς Πρόνοια, μετά τη μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία που είχε η αντίστοιχη εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα στις 10 Φεβρουαρίου.

Οι εκτιμήσεις των οργανωτών από το Σύλλογο Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια, κάνουν λόγο για πιθανόν ακόμα πιο ογκώδη συγκέντρωση από την προηγούμενη, καθώς τα προβλήματα παραμένουν και η αγανάκτηση είναι μεγάλη πέντε μήνες μετά το κλείσιμο της εταιρίας.

Το «πρόβλημα» των οργανωτών μάλιστα, είναι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος στη συμπρωτεύουσα που να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αναμενόμενης προσέλευσης του κοινού. 

Όπως και στην περίπτωση της Αθήνας, της συγκέντρωσης θα προηγηθεί μια ακόμα με συμμετέχοντες μόνο διαμεσολαβούντες της Ασπίς.

Ο σύλλογος θα καταθέτει επίσης άμεσα μήνυση κατά του κ. Π. Ψωμιάδη και των μελών του Δ.Σ., καθώς και αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου. 

Όπως αναφέρεται σχετικά, χρειάστηκε πάρα πολύς χρόνος και κόπος για την συλλογή των απαραίτητων στοιχείων, προκειμένου να θεμελιωθεί και να αποδειχθεί η διάπραξη των βαρύτατων οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και σε βάρος της ασφαλιστικής αγοράς.

Στην ίδια κατεύθυνση των δικαστικών διώξεων, να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χάρης Καστανίδης, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε να επισπευσθούν οι διαδικασίες προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη τόσο στην περίπτωση της Ασπίς Πρόνοια, όσο και σε αυτή των δομημένων ομολόγων.

Ο κλοιός σφίγγει ακόμα περισσότερο γύρω από τον πρώην πρόεδρο της Ασπίς Πρόνοια, καθώς ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ευάγγελος Ιωαννίδης ζητά την παραπομπή του σε δίκη για την πλαστή εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ που κατέθεσε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Στα πλαίσια των ενεργειών του συλλόγου, να προσθέσουμε ότι είναι σχεδόν έτοιμη πλήρης αναφορά για το ιστορικό της υπόθεσης και την επόμενη εβδομάδα θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες υπόψη του αρμόδιου αξιωματούχου για τον ασφαλιστικό κλάδο κ. Thomas Kukal.

Το έντυπο της πλήρους αναφοράς, εκτός του Συλλόγου, θα συνυπογράφει και η γνωστή καταναλωτική οργάνωση ΕΚΠΟΙΖΩ.

Οι ζημιωθέντες από την ΑΣΠΙΣ μπορούν επίσης να αποστείλουν έγγραφη και επώνυμη καταγγελία στο email της Ε.Ε.: Markt-Info@ec.europa.eu,με σημείωση να κοινοποιηθεί στον ίδιο αξιωματούχο.

Οι καταγγελίες μπορούν να γραφτούν στα Ελληνικά, ενώ σε κάθε καταγγελία πρέπει σύμφωνα με το σύλλογο να περιλαμβάνονται τα εξής:

-Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση πέντε μηνών όπου δεν έχει γίνει το παραμικρό σε σχέση με την έναρξη της διαδικασίας που προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία έγκυρη απάντηση για το μέλλον του συμβολαίου και των δικαιωμάτων του πελάτη

-Την ανυπαρξία οποιασδήποτε εξυπηρέτησης από πλευράς εκκαθαριστή και Ελληνικής Πολιτείας με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην υπάρχει καμία παροχή από το συμβόλαιο του πελάτη

-Συνοπτική και ακριβής αναφορά του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο καθένας ξεχωριστά σε απλή γλώσσα

-Την επί σειρά ετών σοβαρότατη αμέλεια των ελέγχων της Ελληνικής Πολιτείας όπου αντί το πρόβλημα να λυθεί όταν ήταν μικρό, αφέθηκε να γιγαντωθεί και σήμερα να είναι εξαιρετικά δύσκολο να λυθεί

-Την ανυπαρξία πρόνοιας πριν την ανάκληση της άδειας ώστε να μην θιγούν τα δικαιώματα των πελατών, παρά μόνο μία ψήφιση νόμου που προέβλεπε εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου που κατόπιν η Ελληνική κυβέρνηση χαρακτήρισε ως αντίθετη με το νομοθετικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τέλος, σε λειτουργία βρίσκονται τα γραφεία του συλλόγου των ζημιωθέντων στην οδό Κυρίλλου Λουκάρεως 11, Αθήνα, με τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6413902.