Πετάει το γάντι στον υφυπουργό η Επ.Ε.Ι.Α.

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις του υφυπουργού κ. Φίλιππου Σαχινίδη και του προέδρου της Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης κ. Γιώργου Πέτσα, μετά την απαξιωτική αναφορά του υφυπουργού για την κατάργηση της Επ.Ε.Ι.Α. με νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή.

Η Επ.Ε.Ι.Α. στο χθεσινό της συμβούλιο αποφάσισε ότι θα συνεχίσει τους ελέγχους με την ίδια ένταση, μέχρις ότου η εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Αν και η ανακοίνωση του υφυπουργού σε πολιτικό επίπεδο δεν αφήνει την Επ.Ε.Ι.Α. να κινηθεί στο ρυθμό που κινήθηκε μέχρι σήμερα (ελέγχους σε βάθος και επιθετικές αποφάσεις), το διοικητικό συμβούλιο του φορέα έκρινε σκόπιμο να «παραβλέψει» την πολιτική βούληση του υφυπουργού και να στηριχθεί αποκλειστικά και μόνο στη λογική του νόμου συνεχίζοντας το έργο της.

Για το θέμα της Commercial Value, καθώς χθες έληξε η προθεσμία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 79,4 εκατ. ευρώ, δεν υπήρξε απόφαση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω υπόθεση θα συζητηθεί εκ νέου την ερχόμενη Πέμπτη, στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια άτυπη παράταση που δόθηκε από την Επιτροπή  στην ασφαλιστική εταιρία, προκειμένου να καταλήξει -εάν τελικά καταλήξει- σε συμφωνία με στρατηγικό επενδυτή.