Σφίγγει ο κλοιός της δικαιοσύνης για τον Παύλο Ψωμιάδη

Την παραπομπή σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το αδίκημα της πλαστογραφίας του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ασπίς κ. Παύλου Ψωμιάδη, εισηγείται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Β. Ιωαννίδης, επιβεβαιώνοντας πλήρως προηγούμενο ρεπορτάζ του iw.

Η υπόθεση αφορά την εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ, που προσκόμισε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης ο επικεφαλής της Ασπίς προκειμένου να μην κλείσει η εταιρία.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του στον 13ο τακτικό ανακριτή, με εγγύηση 100.000 ευρώ, και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χάρης Καστανίδης ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε την επιτάχυνση της διαδικασίας, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, για τις υποθέσεις τόσο της Ασπίς Πρόνοια όσο και των δομημένων ομολόγων. .

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός «φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις πως κατασπαταλήθηκε προκλητικά δημόσιος πλούτος ή ότι υπήρξε προκλητική εκμετάλλευση της περιουσίας των πολιτών».

Και επισημαίνει ότι «η χρονίζουσα εκκρεμότητα των παραπάνω υποθέσεων είναι αντίθετη με κάθε έννοια εύρυθμης και ταχείας απονομής της Δικαιοσύνης».

Αρχικά ο κ. Καστανίδης στο έγγραφό του αναφέρει ότι σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παραγγείλει τη διενέργεια της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο.