Η ομάδα της KPMGμε το βραβείο. Από αριστερά: Δρ. Θοδωρής Στεργίου, Διευθυντής, Κατερίνα Πουρναροπούλου, CSRandMarketingCoordinator, Λίτσα Καρατσώρη,Διευθύντρια,Έφη Κατσούλη, Γενική Διευθύντρια, Δήμητρα Παπαχρήστου, Σύμβουλος, Αλκιβιάδης Σιαράβας,MarketingandCommunicationsManager, Σιάνα Κυριάκου, Γενική Διευθύντρια&COO, Νίκος Δημάκος, Γενικός Διευθυντής.

Αργυρό Βραβείο κέρδισε το πρόγραμμα «KPMG Global Cyber Days»

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο προς μαθητές και γονείς

 Το αργυρό βραβείο στην κατηγορία Ψηφιακή Εκπαίδευση και Δεξιότητες έλαβε χθες η KPMG για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «KPMG Global CyberDays»(Ημέρες για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο), στην τελετή βραβείων των Hellenic Responsible Business Awards.

Η KPMG στην Ελλάδα με επικεφαλής της δράσης την Έφη Κατσούλη,Γενική Διευθύντριαστο Συμβουλευτικό Τμήμα της KPMG και εισηγητές τους Δρ. Θοδωρής Στεργίου, Διευθυντή στο τμήμα Διαχείρισης Τεχνολογικών Κινδύνων της KPMG και Δήμητρα Παπαχρήστου, Σύμβουλοστο ίδιο τμήμα, κατάφερε να ενημερώσει  σε λιγότερο από 1,5 μήνα 960 μαθητές και γονείς σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Μήνα Κυβερνοασφάλειας (ECSM) πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία παγκόσμιας εμβέλειας της KPMG, με στόχο την εκπαίδευση μαθητών δημοτικού και γυμνασίου, αλλά και των ενηλίκων του περιβάλλοντός τους, σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και αποτελεί μέρος των δράσεων της κοινωνικής εταιρικής ευθύνηςγια τη δια βίου μάθηση και την εκπλήρωση του τέταρτου στόχου βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Στιγμιότυπο από τη βράβευση. Από αριστερά: Δρ. Θοδωρής Στεργίου, Διευθυντής,KPMG, Δήμητρα Παπαχρήστου, Σύμβουλος,KPMG,Έφη Κατσούλη, Γενική Διευθύντρια, KPMG.

Έφη Κατσούλη, Γενική Διευθύντριατης KPMG,δηλώνει σχετικά «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την αναγνώριση μιας δράσης, η οποία βοήθησε γονείς και μαθητές να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Αν και η ηλεκτρονική ασφάλεια δεν έχει μπει ακόμη στα σχολεία ως υποχρεωτικό κεφάλαιο του μαθήματος πληροφορικής, το θέμααυτό είναι ζωτικής σημασίας στις μέρες μας, καθώς η ορθή πληροφόρηση μπορεί να προστατέψει ή να εκθέσει νέα παιδιά και γονείς σε κινδύνους. Η συνεισφορά μας στους 960 γονείς και μαθητές των σχολείων της Αττικής προέρχεται από την εκτενή εμπειρία και σημαντική τεχνογνωσία μας στην κυβερνοασφάλεια, και απορρέει από τη συμβουλευτική υποστήριξη που έχουμε δώσει σε πολλές επιχειρήσεις και οργανισμούς για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε συμβάντα ασφάλειας και να θωρακιστούν απέναντι στους κινδύνους του κυβερνοχώρου.»

Διαβάστε επίσης:

H KPMG παρουσιάζει το πρόγραμμά της με στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*