Την άλλη εβδομάδα οι εξετάσεις των αναλογιστών

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου ξεκινούν τελικά οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας αναλογιστή. Η διάρκειά τους αυτή τη φορά θα είναι δύο εβδομάδες, μέχρι την Παρασκευή 5 Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, η διάρκεια των δύο εβδομάδων (αντί της μίας σύμφωνα με τον προγραμματισμό), οφείλεται στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τις τελευταία εξεταστική περίοδο, η οποία και δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα, καθώς η σχετική διαδικασία εκκρεμούσε από τον περασμένο Ιούνιο. 

Η σημαντική καθυστέρηση οφειλόταν στο γεγονός, ότι το αρμόδιο υπουργείο δεν είχε εκδώσει την απόφαση που ήταν αναγκαία για τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής, ως αποτέλεσμα και της κυβερνητικής αλλαγής μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης.

Τελικά, μετά από απόφαση του κ. Σαχινίδη, ορίστηκε η επιτροπή με εκπροσώπους από την Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος, το υπουργείο και έναν πανεπιστημιακό.

Η συνέπεια της καθυστέρησης είναι οι υποψήφιοι να αναγκαστούν να δώσουν  μαζί τα μαθήματα του εαρινού και χειμερινού κύκλου. Κανονικά, τα μαθήματα:

-Συμβάντα Ζωής και Θανάτου 

-Θεωρία των Κινδύνων 

– Μαθηματικά των Γενικών Ασφαλίσεων

-Θεωρία Επενδύσεων και Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου

Εξετάζονται τον Ιούνιο κάθε έτους (εαρινός κύκλος), ενώ τα μαθήματα:

-Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά 

-Στοιχεία Ασφαλιστικής Νομοθεσίας και Αναλογιστική Πρακτική

-Συνταξιοδοτικά Σχήματα και Κοινωνική Ασφάλιση

-Πρότυπα Επιβίωσης και Πίνακες

Εξετάζονται τον Ιανουάριο κάθε έτους (χειμερινός κύκλος)

Με άλλα λόγια, οχτώ μαθήματα εξετάζονται σε δύο εβδομάδες. «Τουλάχιστον δε χάθηκε η εξεταστική περίοδος», μας ανέφερε χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή. Τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν έως τα τέλη Μαρτίου.