Εγκρίθηκε το αίτημα για προσωρινή διοίκηση στην Commercial Value

Την ώρα που ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά την Commercial Value, καθώς την Πέμπτη λήγει η διορία της Επ.Ε.Ι.Α. για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 79,4 εκατ. ευρώ, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Σήμερα το πρωί ο Επόπτης-εκκαθαριστής της Ασπίς κ. Βλαχογιάννης κατέθεσε αίτημα στο Πρωτοδικείο για προσωρινή διοίκηση στην Commercial Value, το οποίο έγινε δεκτό. 

Η νέα διοίκηση αποτελείται από τέσσερα νέα μέλη, ενώ πέμπτο μέλος είναι ο κ. Βασίλης Αυδής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον κ. Δημήτρη Βιδάλη. 

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες το αγγλικό fund AnaCap Financial Partners με επιστολή του τόσο στην Επ.Ε.Ι.Α όσο και στην Τράπεζα της Ελλάδος επισημοποίησε  το ενδιαφέρον του προκειμένου να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ασφαλιστικής.Το AnaCap γνωρίζει τα οικονομικά της Commercial Value ενώ βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με τον βασικό μέτοχο.

Το αγγλικό fund ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην ΑΜΚ με την προϋπόθεση ότι η Commercial θα διατηρήσει το 35% της Aspis Bank.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι εξελίξεις από το ρωσικό όμιλο Borodino, που επίσης ενδιαφέρεται τόσο για την Commercial Value όσο και για την Aspis Bank.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο -μετά την επισημοποίηση- του ενδιαφέροντος από τους δύο υποψήφιους επενδυτές, η Επ.Ε.Ι.Α. να δώσει περαιτέρω παράταση για την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, που λήγει την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.