Πρόστιμα 500 χιλ. ευρώ σε στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς από την Επ.Ε.Ι.Α.

Την απόφαση περί επιβολής προστίμων σε φυσικά πρόσωπα-στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, που βαρύνονται με παράνομες πράξεις, επικύρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Πρόκειται για γνωστά στελέχη του κλάδου, τα οποία βάσει προηγούμενων αποφάσεων της Επ.Ε.Ι.Α. διαπιστώθηκε να έχουν συμμετοχή σε παράνομες εταιρικές δραστηριότητες εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Επιτροπή πιθανότατα σήμερα θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της σχετική ανακοίνωση, χωρίς όμως να αναφέρει τα στοιχεία των φυσικών προσώπων, όπως και τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν. 

Σημειώνεται πάντως ότι τα πρόστιμα που επέβαλε η Επιτροπή, όπως τουλάχιστον αναφέρουν πηγές του iw, κυμαίνονται από 50.000 έως και 500.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η Επ.Ε.Ι.Α. προχώρησε χθες και σε νέες αποδεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων της Commercial Value, προς κάλυψη υποχρεώσεών της. Οι αποδεσμεύσεις αντιστοιχούν σε ποσά περιορισμένης αξίας.