Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου: Το 2010 θα είναι μια δύσκολη χρονιά




Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, MEGA Brokers Α.Ε.

Εκείνο που με ανησυχεί περισσότερο είναι η πολύ σοβαρή οικονομική κρίση που έχει περάσει για τα καλά στην ελληνική οικονομία. 

Αυτό επηρεάζει όπως είναι επόμενο και την ασφαλιστική αγορά και ιδιαίτερα τις πωλήσεις στα προαιρετικά προγράμματα κάλυψης.

Μία ακόμα πολύ σοβαρή συνέπεια είναι η γενικευμένη έλλειψη ρευστότητας που δεν αφήνει βέβαια αλώβητο και τον ασφαλιστικό κλάδο δημιουργώντας νέα δεδομένα, όπως οι επισφάλειες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Υπάρχουν όμως και σημαντικές ευκαιρίες για να αναπτυχθεί η ασφαλιστική συνείδηση σε μια τέτοια περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας. 

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται την αξία του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης και στο πλαίσιο αυτό, πέρα από τα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στην ελληνική αγορά, οφείλουμε όλοι μας να αναδείξουμε με θετικό τρόπο τη συνεισφορά μας στο κοινωνικό σύνολο.

Η κρίση πιστεύω επίσης, ότι στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αναδεικνύει τα πλέον οργανωμένα και πιο υγιή οικονομικά σχήματα. 

Αυτά είναι που όταν ολοκληρωθεί ο μεγάλος αυτός μεταβατικός κύκλος των αλλαγών που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, θα ξεχωρίσουν και θα είναι οι πρωταγωνιστές.