Στα χέρια του Σαχινίδη η νέα διοίκηση της Commercial

Σήμερα αναμένεται να αποσαφηνιστεί η στάση του εκκαθαριστή της Ασπίς ΑΕΓΑ και Ασπίς ΑΕΑΖ κ. Βλαχογιάννη στο θέμα του διορισμού της προσωρινής διοίκησης στην Commercial Value, μετά την παραίτηση τρίτου μέλους του διοικητικού συμβουλίου κ. Στέφανου Αυγουλέα

Η κίνηση καθιστά ουσιαστική ανενεργή τη διοίκηση της εταιρίας, καθώς έχει προηγηθεί η παραίτηση δύο ακόμα μελών, με αποτέλεσμα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας να αριθμεί σήμερα δύο μέλη. 

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο στον εκκαθαριστή κ. Βλαχογιάννη, ο οποίος ελέγχει το 35% της εταιρίας να προσφύγει στο Πρωτοδικείο και να ζητήσει το διορισμό  προσωρινής διοίκησης με μέλη που θα ορίσει το δικαστήριο.

Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να τοποθετείται θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά όπως αφήνει να εννοηθεί, προϋποθέτει και την πολιτική κάλυψη του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη

Σε κάθε περίπτωση η άσκηση του δικαιώματος από τον κ. Βλαχογιάννη, απαιτεί άμεσα αντανακλαστικά στο βαθμό που οι εξελίξεις δεν αποκλείουν την παρέμβαση του βασικού μετόχου της Advantage Capital Holdings με τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης για το διορισμό διοίκησης. 

Στις εξελίξεις θα πρέπει να προστεθεί και η προσφυγή στη δικαιοσύνη της Επιτροπής Εργαζομένων στην Commercial Value ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα προκειμένου να ανακτηθεί το ποσό, που σύμφωνα με τους εργαζόμενους λείπει από την εταιρία και να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες. 

Οι εργαζόμενοι όπως είναι γνωστό επιμένουν στην άποψη του διορισμού προσωρινής διοίκησης, η οποία θα επιδιώξει την πώληση της εταιρίας και θα αποτρέψει ουσιαστικά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.

Από τις κινήσεις που θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες κρίνεται ουσιαστικά το μέλλον της Commercial Value, το οποίο καθίσταται αβέβαιο, συμπαρασύροντας και το μέλλον της Aspis Bank, που αναζητά επίσης εναγωνίως αγοραστή. 

Η κίνηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 32,9% της Aspis Bank, ανοίγει ένα παράθυρο επίλυσης του θέματος, χωρίς ωστόσο να συνιστά οριστική λύση. 

Ζητούμενο αποτελεί η κάλυψη του υπολοίπου ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που απαιτείται για την τράπεζα, με συνέπεια όλα τα ενδεχόμενο να είναι ακόμη ανοιχτά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η υποψηφιότητα του ρωσικού ομίλου Borodino που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον τόσο για την Aspis Bank όσο και για την Commercial Value, είναι ακόμη ανοιχτή και μένει να κριθεί κατά πόσο η συμμετοχή του Τ.Τ., θα περιπλέξει ή θα διευκολύνει τις εξελίξεις σε σχέση με τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Σήμερα επίσης αναμένεται να αποσαφηνιστεί το κατά πόσο το αγγλικό fund που διαπραγματεύεται μέσω του συμβούλου της KBW, θα εκδηλώσει τελικώς και έμπρακτο ενδιαφέρον για την εξαγορά της Commercial Value. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Commercial Value και δεν συνδέεται με την τράπεζα, στην οποία πάντως η τελευταία έχει συμμετοχή 35%.