Πρόγραμμα «Personal Freedom» από την Generali

Η ασφαλιστική εταιρία Generali δημιούργησε το πρόγραμμα «Personal Freedom», που απευθύνεται σε ιδιώτες και εταιρείες, που επιθυμούν να ασφαλίσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Το πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα προστασίας από τις συνέπειες ενός απροσδόκητου ατυχήματος σε άτομα ηλικίας έως και 70 ετών, ενώ παράλληλα παρέχει διευρυμένη ασφάλεια, προβλέποντας τη δυνατότητα ασφάλισης και της οικογένειάς των μελών του ασφαλισμένου στο ίδιο ασφαλιστήριο. Σε αυτή την περίπτωση, τα παιδιά μπορούν να είναι ασφαλισμένα ως εξαρτώμενα μέλη μέχρι την ηλικία των 25 χρόνων, εφόσον σπουδάζουν. 

Βασικές καλύψεις:

· Το Personal Freedom καλύπτει τον ασφαλισμένο, σε περίπτωση ατυχήματος, για έξοδα νοσηλείας, ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, μετατραυματικές θεραπείες και τον αποζημιώνει στην περίπτωση, που εξαιτίας του ατυχήματος δεν είναι πλέον σε θέση να εργαστεί.

· Νοσοκομειακή περίθαλψη από ατύχημα ή ασθένεια. Στην περίπτωση αυτή το Personal Freedom καλύπτει όλα τα έξοδα που αφορούν:
1. Δωμάτιο και διατροφή
2. Αμοιβές γιατρών (χειρούργου, αναισθησιολόγου κ. α.)
3. Αμοιβές ιδιωτικών αποκλειστικών νοσοκόμων (πλήρους απασχόλησης)
4. Έξοδα χειρουργικών επεμβάσεων
5. Έξοδα συνοδού, φάρμακα
6. Μικροβιολογικές αναλύσεις, ακτινολογικές εξετάσεις, μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες
7. Μεταφορά με νοσοκομειακό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο
8. Επιπλέον, ακόμη και στις περιπτώσεις χειρουργικών επεμβάσεων που δεν απαιτούν παραμονή / διανυκτέρευση στο νοσοκομείο ή την κλινική, το Personal Freedom τις αντιμετωπίζει σαν νοσοκομειακά έξοδα και σας αποζημιώνει αντίστοιχα.

· Σε περιπτώσεις ατυχήματος που δεν χρειάζεται νοσηλεία αλλά είναι απαραίτητες εξετάσεις ή και θεραπείες εκτός νοσοκομείου, το πρόγραμμα καλύπτει:
1. Εξωνοσοκομειακή περίθαλψη από ατύχημα
2. Επισκέψεις σε γιατρούς
3. Ακτινολογικές εξετάσεις
4. Μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες
5. Διαγνωστικές εξετάσεις
6. Οδοντιατρική θεραπεία
7. Έξοδα φυσικοθεραπείας

· Generali Call Center: Παρέχεται 24ωρη συμβουλευτική υποστήριξη, ιατρικές κατευθύνσεις και οδηγίες για το σωστό χειρισμό της περίπτωσης και παράλληλα πληροφορίες για τους πλησιέστερους γιατρούς, νοσοκομεία / φαρμακεία στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα συντονίζεται η διαδικασία μεταφοράς αν είναι αναγκαία, οργανώνεται η μεταφορά και μεταφέρεται ο θεράπων ιατρός και ένα οικείο πρόσωπο για συνοδεία.

· Κάλυψη εξόδων μεταφοράς εντός ή εκτός Ελλάδας: Στην περίπτωση που το ατύχημα είναι σοβαρό, ο συνοδός ιατρός παραμένει για διάστημα 3 ημερών προκειμένου να παρέχεται η καλύτερη δυνατή φροντίδα, συμμετέχει σε ιατρικά συμβούλια και ενημερώνει τους συγγενείς για κάθε εξέλιξη. Επιπλέον, αν το ατύχημα συμβεί στο εξωτερικό, επιβλέπει τη μεταφορά του ασφαλισμένου στην Ελλάδα. Η μεταφορά γίνεται με ασθενοφόρο, αεροπλάνο ή ελικόπτερο με κριτήριο επιλογής την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά του ασφαλισμένου σε κατάλληλη για την περίθαλψή του νοσηλευτική μονάδα.

· Προσωπικό ατύχημα: σε περίπτωση απώλειας ζωής, μόνιμης ολικής ή μερικής ανικανότητας για εργασία του ασφαλισμένου, καταβάλλεται κεφάλαιο κάλυψης ή ποσοστό αποζημίωσης επί του ασφαλισμένου κεφαλαίου, ανάλογα με το πρόγραμμα που έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος.

· Μακροχρόνια οικογενειακή εξασφάλιση: Προσφέρεται η δυνατότητα καταβολής του ασφαλισμένου κεφαλαίου σε μηνιαίες δόσεις (σε περίπτωση απώλειας ζωής ή μόνιμης ολικής ανικανότητας), με αποτέλεσμα την αυτόματη αύξηση του ποσού αποζημίωσης και του χρόνου απόδοσής του.

Αναλυτικά στοιχεία θα βρείτε εδώ