Πρόγραμμα «Home Comfort» από τη Generali

Η Ασφαλιστική εταιρία Generali σχεδίασε ένα πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας, που παρέχει τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες, ενοικιαστές και δανειολήπτες στεγαστικών δανείων να δημιουργήσουν ένα προσωπικό πρόγραμμα ασφάλισης.
Στο πρόγραμμα «Home Comfort», υπάρχει η δυνατότητα ασφάλισης της εξοχικής κατοικίας μαζί με την ασφάλιση της κύριας κατοικίας, με ανταγωνιστικούς οικονομικούς όρους και παρεχόμενα προνόμια.
Η αποζημίωση των ασφαλισμένων αντικειμένων γίνεται σε «Αξία αντικατάστασης καινούριου», δηλαδή αποζημιώνεται:
· Η οικοδομή, στο ποσό που απαιτείται για την κατασκευή ενός καινούριου, πανομοιότυπου κτιρίου, αντίστοιχης ποιότητας και ίδιας χρήσης στο ίδιο οικόπεδο.
· Το περιεχόμενο / πάγιος εξοπλισμός, με το ποσό που απαιτείται για την αντικατάσταση / επισκευή κάθε αντικειμένου με ένα καινούριο της ίδιας χρήσης και προδιαγραφών που τοποθετείται στον ίδιο χώρο.
Επιπρόσθετα στο πρόγραμμα αυτό υπάρχει η δυνατότητα να ασφαλιστεί και η υπό ανέγερση κατοικία.

Οι βασικές καλύψεις που παρέχει το πρόγραμμα είναι οι ακόλουθες:
· Πυρκαγιά: Καλύπτει για ζημιές που μπορεί να προκληθούν στην ασφαλισμένη περιουσία από πυρκαγιά, είτε αυτή οφείλεται σε αμέλεια είτε προκλήθηκε από τυχαίο γεγονός.
· Φυσικά φαινόμενα: Τα καιρικά φαινόμενα δεν είναι δυνατό ούτε να προβλεφθούν, ούτε να ελεγχθούν και κάποιες φορές οι ζημιές που προκαλούν είναι πολύ σημαντικές. Καλύπτονται:
1. Πλημμύρα 
2. Θύελλα
3. Καταιγίδα
4. Χαλάζι
5. Παγετός
6. Χιόνι
· Πρόκληση ζημιών σε κτίρια, που μπορεί να προκληθούν από διαρροή, διάρρηξη ή υπερχείλιση δεξαμενών, σωληνώσεων, εγκαταστάσεων ύδρευσης, θέρμανσης ή κλιματισμού, αποχέτευσης και γενικά αποχετευτικού δικτύου.
· Ζημιογόνες ενέργειες τρίτων: Διατάραξη της δημόσιας τάξης, τρομοκρατικές ενέργειες και άλλες κακόβουλες πράξεις τρίτων προσώπων, που εκούσια ή ακούσια προκαλέσουν ζημιές στην ασφαλισμένη περιουσία.
· Κλοπή-ληστεία:
1. Κάλυψη στο ακέραιο ζημιών που μπορεί να προκύψουν από απόπειρα διάρρηξης και κλοπή . Άμεση αποζημίωση για ζημιές που θα προκληθούν στην ασφαλισμένη οικοδομή λόγω κλοπής, απόπειρας κλοπής ή κατά τη διάρκεια αυτής. Επιπλέον καλύπτεται η κλοπή τιμαλφών από το χρηματοκιβώτιό της ασφαλισμένης κατοικίας και βανδαλισμός κατά τη διάρκεια κλοπής ή ληστείας. Επιπρόσθετα η Generali καταβάλλει την απαιτούμενη δαπάνη για τη λήψη συμβουλών από επαγγελματία διακοσμητή.
2. Κλοπή προσωπικών εγγράφων. Η Generali καταβάλλει την απαιτούμενη δαπάνη για τα έξοδα επανέκδοσης διαβατηρίου, αστυνομικής ταυτότητας και άδειας οδήγησης.
3. Κλοπή χρημάτων.
4. Κάλυψη συνεπειών παραβίασης της οικίας όπως ψυχολογική ιατρικής στήριξης, για την αντιμετώπιση τραυματικών γεγονότων.
· Πρόσκρουση ή πτώση αντικειμένων: Καλύπτει ενδεχόμενα όπως πρόσκρουση οχήματος, πτώση αεροσκάφους, δένδρων, στύλων και άλλων.
· Κάλυψη τυχαίας θραύσης εξωτερικών ή εσωτερικών υαλοπινάκων ή καθρεπτών μέχρι , καθώς και αλλοίωσης των τροφίμων στο ψυγείο, λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.
· Μετεγκατάσταση / απώλεια ενοικίων:
1. Σε περίπτωση αδυναμίας διάθεσης της κατοικίας για ενοικίαση λόγω ζημιάς, η εταιρία καταβάλλει το ποσό του ενοικίου για χρονικό διάστημα 6 μηνών.
2. Αν δεν είναι δυνατή η παραμονή στην κατοικία μέχρι να ολοκληρωθούν οι επισκευές, καταβάλλεται το ποσό της δαπάνης για προσωρινή στέγαση / διαμονή σε άλλη κατοικία, ξενοδοχείο, πανσιόν και άλλα.
3. Σε περίπτωση που η κατοικία κριθεί μη κατοικήσιμη λόγω ζημιάς, η δόση του στεγαστικού δανείου καταβάλλεται από τη Generali για διάστημα 6 μηνών.
4. Το Home Comfort καλύπτει τη δαπάνη για τη μεταφορά και επανεγκατάσταση περιεχομένου στην κατοικία σε περίπτωση ζημιάς, που απαιτεί την απομάκρυνση του περιεχομένου, είτε για λόγους ασφαλούς φύλαξης, είτε προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επισκευές.
5. Δαπάνες για την απομάκρυνση ερειπίων προκειμένου να αποκατασταθεί πιθανή ζημιά, καλύπτονται επίσης από το ασφαλιστήριο.
· Αστική ευθύνη: Πρόκληση ζημιάς από κατοικίδιο ζώο ή από πτώση αντικειμένου από το μπαλκόνι είναι περιπτώσεις οι οποίες καλύπτονται.
· Προστασία από τον πληθωρισμό & την υπασφάλιση.

Οι προαιρετικές καλύψεις του προγράμματος είναι οι εξής:
· Κάλυψη από σεισμό και καθίζηση / κατολίσθηση εδάφους.
· Ηλεκτρική ή ηλεκτρονική βλάβη συσκευών.
· Αποκατάσταση βλαβών συσκευών, εγκαταστάσεων και εργαλείων που λειτουργούν με ηλεκτρισμό.
· Ασφάλιση κοσμημάτων ακόμα και αν βρίσκονται εκτός χρηματοκιβωτίου.
· Ασφάλιση πολύτιμων αντικειμένων όπως έργα τέχνης, πίνακες, έπιπλα κ.λ.π.
· Ασφάλιση ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
· Ασφάλιση για κλοπή / ληστεία πιστωτικής κάρτας (του ασφαλισμένου ή των μελών της οικογενείας του).
· Καλύπτονται ειδικές κατασκευές / εγκαταστάσεις όπως:
-Πισίνα, γκαράζ, πέργκολες, κιόσκια, ΒΒQ, μαντρότοιχοι, αυλόπορτες, που ανήκουν ή αποτελούν τμήμα της ασφαλισμένης οικοδομής.
-Εγκαταστάσεις κεραιών, τέντες και τα εξαρτήματά τους.
-Αντικείμενα που βρίσκονται στο ύπαιθρο ή κάτω από υπόστεγα, μέσα στον περιφραγμένο χώρο της ασφαλισμένης κατοικίας.

Αναλυτικά στοιχεία θα βρείτε εδώ: