Πρόγραμμα «Team Spirit» από τη Generali

Το πρόγραμμα «Team Spirit» παρέχει στον εργοδότη τη δυνατότητα να επιλέξει από ένα εύρος ασφαλιστικών καλύψεων και να διαμορφώσει με ακρίβεια το πρόγραμμα που επιθυμεί για τα στελέχη και τους εργαζόμενους της εταιρίας του.

Παροχές Προγραμμάτων Ζωής & Υγείας

Ασφάλιση Ζωής / Ανικανότητας:
Το Team Spirit σε περίπτωση κάποιου απρόοπτου γεγονότος προσφέρει τις εξής καλύψεις:
· Σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλισμένου, αποδίδεται στην οικογένεια του  ένα ποσό, το οποίο, αναλογεί στο πρόγραμμα και μπορεί να είναι πολλαπλάσιο του μηνιαίου μισθού ή εναλλακτικά ένα συγκεκριμένο σταθερό ποσό.
· Παράλληλα, αν εξαιτίας ατυχήματος ή ασθένειας κάποιος συνεργάτης κριθεί ανίκανος για εργασία, καλύπτεται μέσω του ασφαλιστηρίου συμβολαίου του, με το ποσό
που η επιχείρηση έχει προβλέψει.
· Παρέχεται στην επιχείρηση η δυνατότητα να προσφέρει στους συνεργάτες της ουσιαστική ασφάλιση με την καταβολή επιδόματος, σαν αποζημίωση σε περίπτωση απώλειας εισοδήματος, αν εξαιτίας ατυχήματος ή ασθένειας, ο ασφαλισμένος χάσει προσωρινά την ικανότητα του για εργασία.
· Σε περίπτωση που η λήξει η συνεργασία εργοδότη και εργαζόμενου με το πρόγραμμα το Team Spirit δίνει τη δυνατότητα σε όσους απ’ αυτούς δεν έχουν υπερβεί το εξηκοστό έτος, να συνεχίσουν την ασφάλιση τους με ατομικό συμβόλαιο και προνομιακούς όρους.

Νοσοκομειακή / εξωνοσοκομειακή περίθαλψη:
Η Generali, με το Team Spirit, προσφέρει τη επιλογής του ποσοστού των εξόδων που θα καταβληθεί σε περίπτωση περίθαλψης.
Έξοδα «εντός Νοσοκομείου»:
· Δωμάτιο και τροφή
· Αμοιβές ιατρών
· Φάρμακα
· Άνοιγμα χειρουργείου
· Μικροβιολογικές εξετάσεις
· Ακτινολογικές εξετάσεις
· Αμοιβές νοσοκόμων
· Μεταφορά με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο
· Έξοδα φυσικοθεραπείας κατά την παραμονή στο νοσοκομείο
· Μεταγγίσεις αίματος
· Απλοί ή γύψινοι επίδεσμοι, κ.λπ.
· Έξοδα «εκτός νοσοκομείου»:
· Αμοιβές ιατρών
· Διαγνωστικές εξετάσεις
· Αγορά φαρμάκων
· Φυσικοθεραπείες

Νοσοκομειακό Επίδομα από Ασθένεια / Ατύχημα:

Το Team Spirit προβλέπει, εφόσον επιλεγεί ως παρεχόμενη υπηρεσία, την καταβολή ημερήσιας αποζημίωσης για κάθε μέρα παραμονής του ασφαλισμένου στο νοσοκομείο ή την κλινική.

Παροχές Μητρότητας:
Ο εργοδότης που σχεδιάζει το ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα για την επιχείρησή του, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την παροχή επιδόματος τοκετού στις γυναίκες συνεργάτιδές του.

Επιδόματα μη χρήσης:
· Σε περίπτωση νοσηλείας για την οποία δεν θα υποβληθούν έξοδα, το πρόγραμμα προβλέπει την καταβολή επιδόματος για κάθε ημέρα νοσηλείας.
· Επίσης, σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης (με ή χωρίς νοσηλεία) για την οποία δεν θα υποβληθούν έξοδα, το πρόγραμμα προβλέπει την καταβολή χειρουργικού επιδόματος, ύψους ανάλογου με τη σοβαρότητα της χειρουργικής επέμβασης.
Τα δύο αυτά επιδόματα μπορούν να καταβληθούν ταυτόχρονα και καταβάλλονται ανεξάρτητα από το ποσό της απαλλαγής, αν υπάρχει.

Κάλυψη Προληπτικής Ιατρικής (Check Up):
Παρέχεται η δυνατότητα να συμπεριληφθεί στο ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα της επιχείρησής ένας διαγνωστικός έλεγχος (Check-Up) για κάθε συνεργάτη.

Η λειτουργία του ιατρικού συντονιστικού κέντρου σε 24ωρη βάση και για 365 ημέρες το χρόνο, παρέχει:
· Ιατρική καθοδήγηση και συμβουλές για την κατάσταση της υγείας.
· 24ωρη τηλεφωνική συμβουλευτική υποστήριξη για ιατρικά θέματα
· Δυνατότητα αρχικής ιατρικής καθοδήγησης
· Έκπτωση για διαγνωστικές εξετάσεις σε συμβεβλημένα
διαγνωστικά κέντρα
· Πληροφορίες για τα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα που βρίσκονται πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας ή εργασίας του ασφαλισμένου
· Πληροφορίες για τους γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία που βρίσκονται πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας ή εργασίας του ασφαλισμένου

Επείγουσα Υγειονομική μεταφορά:
Με το συντονισμό του Generali Call Center, παρέχεται υγειονομική μεταφορά, σε περίπτωση που είναι ιατρικά απαραίτητη.

Επιλογές που προσφέρονται στην επιχείρηση για ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα:
· Ομαδικά προγράμματα καθορισμένων εισφορών. Στα προγράμματα αυτά, καθορίζεται αρχικά η εισφορά που είναι σταθερή για κάθε ασφαλισμένο και στην οποία εκτός από τον εργοδότη, μπορεί να συμμετέχει και ο ίδιος. Για κάθε ασφαλισμένο τηρείται ο προσωπικός του συνταξιοδοτικός λογαριασμός στον οποίο κατατίθενται οι εισφορές.
· Ομαδικά προγράμματα καθορισμένων παροχών. Στα προγράμματα αυτά καθορίζεται αρχικά πλαίσιο παροχών προς τον ασφαλισμένο και στη συνέχεια μέσω ειδικής μελέτης προσδιορίζεται η εισφορά που απαιτείται για την εξασφάλιση της παροχής αυτής.
· 
Επιλογές ανάλογα με την επενδυτική πολιτική:
· Προϊόντα εγγυημένου επιτοκίου. Στα προϊόντα αυτά, τα χρήματα των ασφαλισμένων τοποθετούνται στα αποθέματα της Generali, η οποία εγγυάται την ελάχιστη ετήσια απόδοση που θα έχει το συνολικό
κεφάλαιο, ίση με το εκάστοτε επιτόκιο που προβλέπεται από τη νομοθεσία. Ο ασφαλισμένος σε αυτή την κατηγορία των προϊόντων απολαμβάνει οφέλη και από την υπεραπόδοση των αποθεμάτων της Generali.
· Προϊόντα που συνδέονται με επενδυτικά προϊόντα. Στα προϊόντα αυτά, ο ασφαλισμένος δημιουργεί το προσωπικό του χαρτοφυλάκιο επενδύσεων, από τα διαθέσιμα επενδυτικά προϊόντα που έχει προεπιλέξει η επιχείρηση.
· Οι παροχές που προβλέπονται από το πρόγραμμα συνδέονται με τη συνταξιοδότηση του εργαζομένου (πρόωρη ή κανονική), την παραίτηση ή απόλυσή του, καθώς επίσης και με τις περιπτώσεις θανάτου ή ανικανότητας.

Αναλυτικά πληροφορίες θα βρείτε εδώ