Έρευνα της PMI Global αναφέρει τους διεθνείς κινδύνους στην ασφάλιση υγείας

Το 20% των εταιριών που στέλνει στελέχη να εργαστούν στο εξωτερικό για παρατεταμένο χρονικό διάστημα που ξεπερνάει τους έξι μήνες, αδυνατεί να τους παράσχει διεθνή ασφάλιση υγείας, σύμφωνα με μελέτη της Global PMI.

Σύμφωνα με την PMI Global, υφίσταται η ανάγκη μίας νέας υπηρεσία που θα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο ασφάλισης, καθώς και τη στήριξη της υγειονομικής περίθαλψης για τους εργαζομένους στο εξωτερικό. Η έρευνα κατέδειξε την ανάγκη για μεγαλύτερη μέριμνα από τις επιχειρήσεις που τοποθετούν προσωπικό στο εξωτερικό.
 
Παράλληλα η έρευνα κατέδειξε ότι για τους εργαζομένους που απασχολούνται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 36% των επιχειρήσεων βασίζονται στις ατομικές Ευρωπαϊκές Κάρτες Ασφαλίσεων Ασθενείας για την κάλυψη υγείας των εργαζομένων τους.
 
Επίσης το 20% των ερωτηθέντων αγνοούσαν ότι η ασφάλιση αστικής ευθύνης, που τους παρέχουν οι εργοδότες τους, δεν τους καλύπτει πάντοτε.

Η έρευνα επίσης αποκάλυψε ότι το 48% των εταιριών αμελούν να διεξάγουν πλήρη αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που παρέχουν οι χώρες που στέλνουν το προσωπικό τους. 

Το 44% δεν οργανώνουν  εμβολιασμούς για τους υπαλλήλους τους, όπου απαιτείται, καθώς και ότι το 10% των επιχειρήσεων δεν παρέχει συμβουλές στους εργαζομένους τους για το που μπορούν να απευθυνθούν για πληροφορίες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 
Η κα. Rachael Floyd, Διευθύντρια εργασιών της PMI Global σε δηλώσεις της ανέφερε, ότι «είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου είναι σωστά προετοιμασμένο προκειμένου να αποστείλει υπαλλήλους στο εξωτερικό, ωστόσο το οικονομικό κόστος για τις εταιρίες που αδυνατούν να παρέχουν στους εργαζομένους με την κατάλληλη ασφάλιση υγείας μπορεί να είναι αρκετά σημαντικό».