Τα μυστικά ασφάλισης των συμβολαίων Οδικής Βοήθειας

Η Οδική Βοήθεια αποτελεί μια από τις βασικότερες παροχές που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρίες προς τους κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων, ιδιαίτερα όταν τα οχήματά τους είναι μιας κάποιας… ηλικίας.

Πρόκειται για υπηρεσία η οποία εξασφαλίζεται από το σύνολο των ασφαλιστικών εταιριών, είτε άμεσα – δηλαδή με στόλο γερανοφόρων ή άλλων ειδικού τύπου οχημάτων που διαθέτουν οι ίδιες, είτε έμμεσα – μέσω συνεργασιών δηλαδή με εξειδικευμένες εταιρίες στον τομέα της οδικής βοήθειας.

Όσοι λοιπόν επιθυμείτε να καλύψετε το αυτοκίνητό σας και για οδική βοήθεια έχετε να επιλέξετε μεταξύ πολλών εταιριών, όπως και προγραμμάτων, που διαφοροποιούνται μεταξύ τους, τόσο ως προς το κόστος, όσο και ως προς τις παροχές.

Έτσι, πριν υπογράψετε συμβόλαιο που προβλέπει και την υπηρεσία της οδικής βοήθειας, καλό είναι να γνωρίζετε ότι:

-Αξιόπιστη εταιρία θεωρείται αυτή που λειτουργεί επαρκές στόλο αυτοκινήτων, γι΄ αυτό πληροφορηθείτε αν διαθέτει τουλάχιστον ένα ειδικό συνεργάτη για κάθε 300 με 500 ασφαλισμένους της

-Το δίκτυο με τους σταθμούς εξυπηρέτησης που έχει οργανώσει μια εταιρία είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία τα οποία απαιτούν διερεύνηση. 

Εάν δηλαδή θέλετε να είστε σίγουροι ότι η ασφαλιστική σας μπορεί να καλύψει στο σύνολό της την Ελληνική Επικράτεια, καλό είναι να δείτε που και πόσους σταθμούς εξυπηρέτησης διαθέτει. Κι όταν λέμε σταθμούς εξυπηρέτησης εννοούμε τα σημεία όπου βρίσκονται σε ετοιμότητα τα αυτοκίνητα οδικής βοήθειας

Το συμβόλαιό σας αναφέρει τα όρια εντός των οποίων είστε ασφαλισμένος. Συνήθως τα ενδεχόμενα είναι τρία. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες να ισχύουν:

– Μόνο για το λεκανοπέδιο της Αττικής ή την περιοχή της Θεσσαλονίκης

– Για το σύνολο της επικράτειας, ή και

– Για μετακινήσεις εκτός Ελλάδος

-Υπάρχουν εταιρίες που καλύπτουν δύο μεταφορές για το αυτοκίνητό σας. Οι δύο μεταφορές έχουν ιδιαίτερη σημασία αν πάθετε ζημιά σε ώρες που τα συνεργεία είναι κλειστά. Στην περίπτωση αυτή το αυτοκίνητο θα μεταφερθεί πρώτα στο σπίτι σας και την επομένη το πρωί στο συνεργείο που επιθυμείτε

-Οι ασφαλιστικές εταιρίες που παρέχουν οδική βοήθεια στην πλειοψηφία τους προσφέρουν προγράμματα χαμηλού κόστους, διότι τα συνδυάζουν με τα κύρια συμβόλαια ασφάλισης των αυτοκινήτων.

-Αν ζητήσετε την παροχή οδικής βοήθειας ενώ δεν είστε ασφαλισμένος, τότε οι επιβαρύνσεις και τα έξοδα που θα κληθείτε να πληρώσετε είναι υψηλά. Ασφαλιστείτε λοιπόν πριν χρειαστείτε τη συνδρομή της εταιρίας, καθ΄ ότι κοστίζει λιγότερο