Εντός στόχων τα αποτελέσματα Munich Re, Hannover Re

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Εντός των στόχων ήταν τα αποτελέσματα των δυο γερμανικών αντασφαλιστικών κολοσσών, Munich Re και Hannover Re για το οικονομικό έτος 2018, όπως προκύπτει από τα στοιχεία δ’ τριμήνου που ανακοίνωσαν. Η Munich Re ανακοίνωσε αύξηση μερίσματος μεγαλύτερη του αναμενόμενου για τη χρήση του 2018, ενώ η Hannover Re προέβλεψε περαιτέρω αύξηση κερδών φέτος.

Munich Re

Ειδικότερα, παρά τη βουτιά 56% που κατέγραψαν τα κέρδη της Munich Re στο δ’ τρίμηνο του 2018 (διαμορφώθηκαν στα 238 εκατ. ευρώ από 538 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017 εξαιτίας των ζημιών από φυσικές καταστροφές όπως οι μεγάλες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια), για το σύνολο του περασμένου έτους τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,225 δις. ευρώ, ευθυγραμμισμένα με τη στοχοθεσία της εταιρείας που είχε κάνει λόγο για κέρδη 2,1-2,5 δις. ευρώ το 2018. Υπενθυμίζεται ότι τα κέρδη του 2017 είχαν ανέλθει στα 392 εκατ. ευρώ, καθώς το 2017 αποδείχθηκε το πιο ζημιογόνο έτος –από πλευράς φυσικών καταστροφών- στην ιστορία του αντασφαλιστικού κλάδου.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα συνολικά αποτελέσματα του 2018», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Munich Re, Christoph Jurecka. Το ΔΣ της εταιρείας εισηγήθηκε τη διανομή μερίσματος 9,25 ευρώ ανά μετοχή (από 8,60 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2017). Ο συνδυασμένος δείκτης διαμορφώθηκε στο 105,1% στο τέλος Δεκεμβρίου 2018, έναντι 103,9% ένα χρόνο πριν.

Hannover Re

«Ικανοποιητική αύξηση» σημείωσαν τα κέρδη της Hannover Re to 2018 παρά το «βάρος υψηλών ζημιών», δήλωσε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ulrich Wallin, προβλέποντας περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας κατά τη φετινή χρήση.

Τα κέρδη της Hannover Re το περασμένο έτος ανήλθαν στο 1,05 δις. ευρώ (από 958,6 εκατ. ευρώ το 2017), σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν. Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα κατέγραψαν αύξηση 11% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 19 δις. ευρώ από 17,8 δις. ευρώ ένα χρόνο πριν.  «Υπό το πρίσμα της ευνοϊκής έκβασης της βασικής περιόδου ανανέωσης των συμβολαίων μας (Ιανουάριος), είμαστε αισιόδοξοι για την εξέλιξη των τιμών και των συνθηκών φέτος και βλέπουμε καλές προοπτικές για κερδοφόρα ανάπτυξη στο χαρτοφυλάκιο αντασφαλίσεων περιουσίας-ατυχημάτων. Εχουμε θέσει τις βάσεις για επίτευξη των στόχων μας (για κέρδη της τάξης του 1,1 δις ευρώ) κατά τη φετινή χρήση», κατέληξε ο κ. Wallin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*