Το τελευταίο (;) της χαρτί παίζει η Commercial Value

Οι εξελίξεις στην Commercial Value κορυφώνονται αυτή την εβδομάδα μετά την απόφαση της Επ.Ε.Ι.Α. να απαγορεύσει στην εταιρία την πρόσκτηση νέων εργασιών, απόφαση που κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την απόρριψη από το βασικό μέτοχο, την Advantage Capital Holdings,  της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και την κάλυψη του ελλείμματος των 80 εκατ. ευρώ  που έχει καταλογίσει η Επ.Ε.Ι.Α..

Οι εξελίξεις θα κριθούν από την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δύο υποψήφιους αγοραστές για την πώληση της εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iw τόσο ο ρωσικός όμιλος Borodino όσο και το αγγλικό γκρουπ που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσω του συμβούλου της KBW, θα αποσαφηνίσουν τις προθέσεις του, από τις οποίες θα κριθεί και η τύχη της εταιρίας.

Παράλληλα στη Βουλή μεταφέρεται η συζήτηση για την αβεβαιότητα που επικρατεί στο θέμα της Commercial Value, με την κατάθεση από την αξιωματική αντιπολίτευση επίκαιρης ερώτησης.

Η ερώτηση κατατέθηκε από το βουλευτή κ. Χρήστο Σταϊκούρα , ο οποίος καλεί την κυβέρνηση να τοποθετηθεί σε ότι αφορά «το σχεδιασμό που έχει εκπονήσει για την αντιμετώπιση των πτωχεύσεων εταιριών του ασφαλιστικού κλάδου».

Η παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να λύσει τη σιωπή της κυβέρνησης στο θέμα της προστασίας των ασφαλισμένων από τα λουκέτα στον ασφαλιστικό κλάδο, επισημαίνοντας ότι τέσσερις μήνες μετά το κλείσιμο της Ασπίς Πρόνοια, δεν έχει ακόμη υπάρξει αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος για κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη.

Στη συγκεκριμένη ερώτηση ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει για τις «επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ενδεχόμενη πτώχευση της Commercial Value στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα», θέτοντας σαφώς και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Aspis Bank.

Επιπλέον ρωτά για τις προσπάθειες που έχει μέχρι σήμερα κάνει το υπουργείο για τη διασφάλιση της χρηστής διοίκησης ή την αναχρηματοδότηση της Commercial Value, καθώς και ποιος είναι ο ρόλος, οι ενέργειες  και ο σχεδιασμός της Επ.Ε.Ι.Α. στα  παραπάνω θέματα.