Θ. Μελακοπίδης:«Πρέπει να αφυπνιστούμε για να αλλάξει η εικόνα του κλάδου»

Την αφύπνιση των μελών, ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών, κ. Θάνος Μελακοπίδης, ώστε να αλλάξει η εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Όπως τόνισε ο κ. Μελακοπίδης κατά τη διάρκεια της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, η αφύπνιση απαιτείται ώστε να συνειδητοποιήσουν όλοι την αξία της προσφοράς υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών στον καταναλωτή.

Επίσης, να φροντίσουν να διακρίνονται από υπευθυνότητα και να δείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους νόμους και στους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Με τον τρόπο αυτό, θα εξασφαλιστεί ο σεβασμός της πολιτείας και του καταναλωτή προς τον ασφαλιστικό χώρο και θα επανέλθει σε θετικό πρόσημο η παραγωγή του κλάδου Ζωής από το -5% που μοιάζει να διαμορφώνεται και θα αυξηθούν περισσότερο από 7% οι ασφαλίσεις Ζημιών.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη κατά κοινή ομολογία περίοδο, που περνά η Ελληνική ασφαλιστική αγορά, με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας να είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών.

«Σε αυτό το διάστημα εμείς υιοθετήσαμε βολικές και κοντόφθαλμες πρακτικές, με τις οποίες, απλά, βγάζαμε τα μάτια μας. Καταφέραμε σε τελευταία ανάλυση, να εξασφαλίσουμε ακόμα μεγαλύτερη, από ότι στο πρόσφατο παρελθόν, έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον κλάδο μας, ίσως και την περιφρόνηση κάποιων γύρω μας», πρόσθεσε.

Σκοπός της συνάντησης στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 60 άτομα, ήταν μαζί με την κοπή της πίτας, να εγκριθούν τα πεπραγμένα, ο απολογισμός και προϋπολογισμός του Συνδέσμου, όπως και έγινε. Αναφερόμενος στις δραστηριότητες του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Μελακοπίδης στάθηκε μεταξύ άλλων στο ότι τα μέλη του Δ.Σ. Πραγματοποίησαν κάποιες συναντήσεις προκειμένου να:

-Επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος του Συνδέσμου

-Καταγραφούν οι όποιες εκκρεμότητες, αλλά και οι νέες ιδέες

-Ιεραρχηθούν οι στόχοι και κατόπιν οι δραστηριότητες, ώστε ο Σύνδεσμος να προχωρήσει «ένα βήμα πιο μπροστά»

Μετά από δύο συναντήσεις αποφασίστηκε να μην γίνει προς το παρόν τουλάχιστον, καμία αλλαγή της επωνυμίας του συνδέσμου, αλλά να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για διεύρυνση του μητρώου των μελών και τη συσπείρωσή τους, καθώς και την επέκταση των δραστηριοτήτων του.

Ο προβληματισμός της αλλαγής επωνυμίας τέθηκε με αφορμή τη σημερινή πραγματικότητα, ότι δηλαδή, οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιριών είναι και αυτοί στη μεγάλη τους πλειοψηφία στελέχη και ο Σύνδεσμος με τη διεύρυνση του μητρώου των μελών, απευθύνεται κατά κύριο λόγο στο επίπεδο στελεχών των εταιριών.

Επίσης, φρόντισαν να αναπτυχθεί επαφή με την ΕΑΣΕ (Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων), δεδομένου ότι αποτελεί ένα φορέα με παραπλήσιο σκοπό με αυτόν του Συνδέσμου και με στόχο να αντληθούν πληροφορίες, για τον τρόπο λειτουργίας, τις παροχές προς τα μέλη της, αλλά και τις υποχρεώσεις τους, καθώς τέλος και του γενικότερου πλαισίου δραστηριότητάς της Ένωσης.

Ο Σύνδεσμος επικεντρώθηκε επίσης στον άξονα:

– Networking-Connection

– Εμπειρίες / πρακτικές / ενημέρωση / πληροφόρηση

– Βελτίωση προσωπική εξέλιξη / επιμόρφωση

-Ψυχαγωγία

Εστιάζοντας παράλληλα, στους ακόλουθους κρίσιμους τομείς:

– Αναβάθμιση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης και εδραίωση της εμπιστοσύνης του κοινού

-Επαγγελματισμός

-Επαφές με άλλους συναφείς φορείς, όπως πχ ο ΣΕΜΑ

Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε σκόπιμη και αποφασίστηκε η σύσταση τεσσάρων επιτροπών:

Νέων Τεχνολογιών / Internet / ψηφιοποίηση της επικοινωνίας με επικεφαλείς τους: κ. Ερ. Μοάτσο, κ. Στ. Τσαούση και κ. Νότη Βαγιακάκο

Επικοινωνίας / προβολής / δημοσίων σχέσεων, με επικεφαλείς τους κ. Θεόδ. Κοκκάλα, κ. Περ.  Ασθηναίο και κ. Ν. Παυλόπουλο

Μελών και Αρωγών με επικεφαλής τον κ. Τάσσο Παγώνη

Εκδηλώσεων με επικεφαλής τον ίδιο τον κ. Μελακοπίδη και την κα. Πέτροβα

Βασικοί στόχοι του Δ.Σ. από την εκλογή του ήταν:

-Να διευρυνθούν οι συνηθισμένες δραστηριότητες

-Να δοθεί η ευκαιρία σε αρκετούς ακόμα συναδέλφους – μέλη, να συμμετάσχουν ενεργά τους προβληματισμούς των μελών του Δ.Σ.

Ο κ. Μελακοπίδης αναφέρθηκε στις περσινές εκδηλώσεις του συνδέσμου που είχαν μεγάλη επιτυχία, όπως η ετήσια εκδήλωση που έγινε στην Γλυφάδα στις 11 Ιουνίου.

Το Δ.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση της επιλογής του χώρου και για τα επόμενα χρόνια. Επίσης η μεγάλη ικανοποίηση που είχε η επίσκεψη στο νέο μουσείο της Ακρόπολης.

Επίσης, υπήρξε ην ιδέα δημιουργίας ενός ετήσιου συνεδρίου στελεχών, για το οποίο ο σχεδιασμός και η υλοποίηση, έχουν προσδιοριστεί για εφέτος.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε πρόταση συνδιοργάνωσης με το ΕΙΑΣ, όμως οι τελευταίες εξελίξεις στο Ινστιτούτου λειτούργησαν αποτρεπτικά.

Ένα νέο πρόσωπο επιδιώχθηκε να παρουσιάσει ο Σύνδεσμος και στο επίπεδο των νέων τεχνολογιών. Η δημιουργία network site βρίσκεται σε στασιμότητα, εξαιτίας του προβληματισμού γύρω από τη γενικότερη λειτουργία του Ε.Ι.ΑΣ.

Ο κ. Μελακοπίδης στάθηκε στο θέμα των ανέργων που προέκυψαν μετά το κλείσιμο των 6 ασφαλιστικών εταιριών το προηγούμενο χρόνο, προτρέποντας όσο είναι δυνατόν, να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι των εταιριών αυτών.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ανέφερε επίσης ότι ανάμεσα στα θέματα που τους απασχόλησαν ήταν και τα περιθώρια συνεργασίας με την ETHOS MEDIA μετά την πρώτη συνάντηση που έγινε με το Γενικό Διευθυντή της εταιρίας κ. Κ. Ουζούνη.