H Groupama λανσάρισε μεταβλητές επιλογές προμηθειών για τους μεσίτες

Σύμφωνα με την εταιρία είτε η αγορά ενός ασφαλιστικού προϊόντος γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Optima on-line, με την κίνηση αυτή θα επιτρέψει στους διαμεσολαβητές να παρέχουν  προσαρμοσμένες υπηρεσίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

Ο κ. Malcolm Smith, εμπορικός διευθυντής της Groupama σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η τιμολόγηση των εμπορικών ασφαλίσεων σήμερα είναι εξαιρετικά περίπλοκη, καθώς η προμήθεια διαφέρει ανά προϊόν και ανά κατηγορία.

Ωστόσο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι μεσίτες συχνά βρίσκουν ότι τα επίπεδα των προμηθειών δεν επαρκούν για να καλύψουν το κόστος διαχείρισης του πελάτη και πρέπει να τον επιβαρύνουν με «εργατικό κόστος» για να αντεπεξέλθουν στα έξοδα. 

Έτσι για να διευκολύνει τη δουλειά των μεσιτών η Groupama προχώρησε στη δημιουργία μιας  απλούστερης και πιο ευέλικτης δομής όσον αφορά το ύψος των προμηθειών ως βασικό κομμάτι της προιοντικής μας γκάμας». 

Σε κάθε ένα ασφαλιστικό προϊόν της Groupama, θα υπάρχει ένα επίπεδο προμήθειας προεπιλεγμένο αλλά όπου απαιτείται, οι μεσίτες θα μπορούν να επιλέξουν ένα εναλλακτικό ποσό προμήθειας. 

Παράλληλα τα ασφάλιστρα μετά την αφαίρεση των προμηθειών θα παραμείνουν σταθερά με την προσαρμογή στα ακαθάριστα ασφάλιστρα να αντικατοπτρίζουν το χαμηλότερο ή υψηλότερο ποσοστό προμήθειας.

Ο κ. Smith κατέληξε « πιστεύουμε ότι οι μεσίτες είναι στην καλύτερη θέση να εκτιμήσουν το κόστος της διαχείρισης μιας συγκεκριμένης πολιτικής και, όπου είναι απαραίτητο,  να δικαιολογήσουν την αμοιβή τους στον πελάτη τους.

Προσφέροντας μια μεταβλητή επιλογή της όσον αφορά τις προμήθειες, οι  μεσίτες αποκτούν μεγαλύτερο έλεγχο του τρόπου άσκησης της δραστηριότητάς τους και μπορούν να λειτουργήσουν κερδοφόρα και σύμφωνα με τις απαιτήσεις FSA.