Στήριξη και από τον Τρισέ στα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Την πεποίθησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ, εκτιμώντας πως τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Τρισέ υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί ο στόχος για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος φέτος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προσήλωση στους σχετικούς κανόνες της Ε.Ε.

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ εγκρίνει το μεσοπρόθεσμο στόχο που έχει τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση. Τώρα, αναμένουμε και είμαστε πεπεισμένοι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει όλες τις αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να πετύχει αυτό το στόχο.

Από την αυτή την άποψη, τα μέτρα που ελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, δηλαδή για την φορολογία,το πάγωμα των μισθών στον δημόσιο τομέα και τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, είναι βήματα προς την σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο κ. Τρισέ.

Ο κ. Τρισέ πρόσθεσε ότι στις αρχές Μαρτίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την απόσυρση της υπερβολικής ρευστότητας από τις αγορές.