Πρόγραμμα «Medical Safety» από την Generali

 

Η Generali σχεδίασε το «Medical Safety» ένα  μηχανισμό προηγμένων υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης, που παρέχει τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να δημιουργήσει ένα ευέλικτο «προσωπικό πρόγραμμα», χωρίς να προϋποθέτει την ύπαρξη κάποιου άλλου προγράμματος στο οποίο θα προσαρτηθεί.

Βασικές Καλύψεις

Προληπτική ιατρική:
· Το ετήσιο check-up περιλαμβάνεται στις βασικές καλύψεις

Επιλογές νοσηλείας:
· Το ανώτατο, ετήσιο όριο κάλυψης νοσοκομειακών δαπανών
· Τη θέση στην οποία θα νοσηλευτεί ο ασφαλισμένος
· Το ποσό απαλλαγής από κάθε νοσηλεία

Κάρτες Νοσηλείας:
· Χορήγηση κάρτας νοσηλείας που ισχύει σε περίπτωση νοσηλείας στην Ελλάδα και στις προβλεπόμενες από το συμβόλαιο ΄περιπτώσεις.

Generali Call Center
· Το Συντονιστικό κέντρο παρέχει συμβουλές και οδηγίες σχετικά με το πρόγραμμα του ασφαλισμένου και τον ορθό τρόπο άμεσης αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων υγείας.

Υγειονομική μεταφορά
· Επείγουσα εναέρια ή οδική, αν αυτή κρίνεται ιατρικά απαραίτητη, υγειονομική μεταφορά, χωρίς περιορισμό κόστους.

Επιδόματα μη χρήσης
· Σε περίπτωση νοσηλείας για την οποία δε θα υποβληθούν έξοδα, το πρόγραμμα προβλέπει την καταβολή επιδόματος για κάθε ημέρα νοσηλείας.
· Επίσης σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης (με ή χωρίς νοσηλεία) για την οποία δε θα υποβληθούν έξοδα, το πρόγραμμα προβλέπει την καταβολή χειρουργικού επιδόματος, ύψους ανάλογου με τη σοβαρότητα της χειρουργικής επέμβασης.
Τα δύο αυτά επιδόματα μπορούν να καταβληθούν ταυτόχρονα και καταβάλλονται ανεξάρτητα από το ποσό της απαλλαγής, αν υπάρχει. 

Στις προαιρετικές καλύψεις του προγράμματος περιλαμβάνονται οι εξωνοσοκομειακές δαπάνες όπως επίσκεψη σε συνεργαζόμενο ιατρό και διαγνωστικές εξετάσεις με παραπεμπτικό ιατρού είτε του δικτύου επιλογής του ασφαλισμένου. Στις προνομιακές παροχές του προγράμματος «Medical safety» περιλαμβάνονται:
· Εξειδικευμένα check-ups,
· Αποκλειστικά πλεονεκτήματα: Σε περίπτωση νοσηλείας στην οποία συμμετέχει και άλλος φορέας ασφάλισης, το πρόγραμμα διασφαλίζει πρόσθετες προνομιακές παροχές. Αν άλλος φορέας καταβάλει ποσό μεγαλύτερο από το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου, το 50% της διαφοράς καταβάλλεται στον ασφαλισμένο ως bonus. Αν η συμμετοχή άλλου φορέα είναι μικρότερη από το ποσό απαλλαγής, τότε το 50% της διαφοράς αναγνωρίζεται και μειώνει, ακόμα περισσότερο, το ποσό της συμμετοχής του ασφαλισμένου.
·Επίδομα τοκετού
·Νομική προστασία που προβλέπει την κάλυψη των νομικών εξόδων που θα καταβάλλει ο ασφαλισμένος για τη διεκδίκηση αποζημίωσης από ιατρικά ζητήματα.