ANEK LINES-Interamericαn: Μία συνεργασία με προορισμό ένα ξέγνοιαστο ταξίδι

Ιδιαίτερα οφέλη αποδίδει στους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν τα πλοία της ΑΝΕΚ LINES, η δωρεάν παροχή εκ μέρους της ακτοπλοϊκής εταιρείας, ασφαλιστικής κάλυψης για υπηρεσίες άμεσης ιατρικής βοήθειας, με τη συνεργασία της Interamerican.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του 2009, από τις 15 Μαΐου του περασμένου έτους που τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Aσφαλώς Μαζί» πραγματοποιήθηκαν 19 διακομιδές ασθενών και τραυματιών με ασθενοφόρο εντός Ελλάδος, 3 εκτός Ελλάδος και 3 αεροδιακομιδές για περιστατικά που έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα σε νοσηλευτικά κέντρα.

Πέραν αυτών, παρασχέθηκαν στους πελάτες της ΑΝΕΚ ιατρικές συμβουλές από το επιστημονικό προσωπικό της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας Interamerican σε 436 περιπτώσεις. Παράλληλα, το συντονιστικό κέντρο της ασφαλιστικής εταιρείας ανταποκρίθηκε σε 186 κλήσεις προκειμένου να ενημερώσει για το πρόγραμμα κάλυψης. Ακόμη, καταβλήθηκαν τα έξοδα επαναπατρισμού λόγω αιφνίδιου προβλήματος σε 20 περιπτώσεις.

Το «Aσφαλώς Μαζί» αποτελεί καινοτόμο παροχή ενός πλήρους προγράμματος Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας Interamerican, αποκλειστικά από την ΑΝΕΚ LINES στους επιβάτες των πλοίων της, εν πλω αλλά και κατά τη διάρκεια 7 ημερών μετά την αποβίβασή τους. Το πρόγραμμα εξασφαλίζει, εκτός των βασικών καλύψεων, σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος του ταξιδιώτη επιπλέον κάλυψη δαπανών για τη μετακίνηση και διαμονή συγγενών που πρέπει να επαναπατρισθούν ή να βρεθούν άμεσα κοντά στον παθόντα, καθώς και νοσοκομειακή περίθαλψή του στο εξωτερικό εφόσον ταξιδεύει εκεί το πλοίο της ΑΝΕΚ.