Σωσίβιο(;) η Κυπριακή αγορά

Σενάρια ολκής που εμπεριέχουν εμπνευσμένα σχέδια εταιρειών για δαιδαλώδη εταιρικά σχήματα τα οποία θα αποτελέσουν σωσίβια επιβίωσης στις φουρτούνες που περνούν, διατρέχουν την ασφαλιστική αγορά

Θεμέλιος λίθος αυτών η Κυπριακή αγορά και τα όσα προσφέρει -ακόμα- στα φορολογικά κίνητρα και την λειτουργία των εταιριών. 

Πρωταγωνιστής των γνωστών εξελίξεων η Advantage Capital Holding  ενώ κομπάρσοι -προς το παρόν- άλλες εταιρίες που «τρέχουν» σε συνθήκες πανικού τις επιχειρηματικές τους συμφωνίες.

Ωστόσο μη ξεχνούν ότι το πεπρωμένο είναι «γραμμένο» στις πρακτικές τους και τα όσα εφάρμοσαν ως στρατηγική επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Βέβαια στην εκεί αγορά εξελίσσονται και άλλα θετικά όπως ότι η Μινέρβα Ασφαλιστική προχώρησε στην εξαγορά του 93,75% της Eurosure.

Επίσης έντονη είναι η φημολογία που θέλει και την Eureco να εξετάζει την πώληση της Interlife Κύπρου.

Όμως αποδεικνύεται υπάρχουν και σκόπελοι καθώς κανείς δεν πουλά «κοψοχρονιά». Έτσι οι φήμες λένε ότι το deal φέρεται να κολλάει στο υψηλό τίμημα που ζητούν οι Ολλανδοί.

Εντός συνόρων όμως, ο κλάδος αυτοκινήτου απασχολεί πολύ τις εταιρίες και σφίγγουν τα λουριά. Είναι πολλές οι εταιρίες που διέπρεψαν στην αύξηση του στόλου αλιεύοντας «ελεύθερα» συμβόλαια.

Τώρα ήλθε η ώρα τους κοστολογίου, και του απολογισμού και η επόμενη ημέρα είναι πάντα δύσκολη.

Όσον αφορά τα τελευταία και σημαντικά, η συμφωνία της International Life με την Met Life αποτελεί την αρχή…

Η αμερικανική εταιρία βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της Alico, που εάν τελικά ευοδωθεί, θα προσφέρει στην MetLife δυναμική πρόσβαση στην ελληνική αγορά.

Και είναι ακόμα η αρχή για όσους το περνούν αψήφιστα.