Σπάει φράγματα το έλλειμμα της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ

Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι βρίσκονται τα οικονομικά ανοίγματα της Ασπίς καθώς η αναζήτηση συγκεκριμένων στοιχείων οδηγεί στην ανακάλυψη ολοένα και νέων δεδομένων που διαμορφώνουν συνθήκες απρόβλεπτες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη έκπληξη έρχεται από την «μαύρη τρύπα» της Ασπίς, η οποία διευρύνεται όσο συνεχίζεται ο έλεγχος. 

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το μέχρι στιγμής έλλειμμα που έχει εντοπιστεί ανέρχεται στα 350 εκατ. ευρώ, δηλαδή 150 εκατ. ευρώ περισσότερα από αυτά που αρχικώς είχε υπολογίσει η Επ.Ε.Ι.Α.. 

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με εκτίμηση του Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής, οφείλεται στο ότι το έλλειμμα της Ασπίς διογκώθηκε εξαιτίας της απαξίωσης των συμμετοχών της, στις Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ και Commercial Value.

Σημειώνεται επίσης ότι το άνοιγμα της Ασπίς αρχικώς υπολογίσθηκε βάσει στοιχείων που η ίδια η εταιρία είχε συγκεντρώσει.

Αυτό σημαίνει ότι όταν, ο Επόπτης Χαρτοφυλακίου Ζωής, κ. Ιωάννης Παντελίδης, αποτιμήσει το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας, τα περιουσιακά της στοιχεία, καθώς και τις υποχρεώσεις της, το έλλειμμα πιθανολογείται ότι θα διογκωθεί περαιτέρω, οπότε θα φανούν οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο διαχείρισής του.

Σε ότι αφορά τέλος την Commercial Value, πληροφορίες τη φέρουν να μην έχει ανταποκριθεί στην προθεσμία που όρισε η Επ.Ε.Ι.Α. για την επιστροφή των 15 εκατ. ευρώ από την ελβετική τράπεζα Credit Suisse σε λογαριασμό της εταιρίας που αφορά επενδύσεις του κλάδου Ζωής.