Αποταμιευτικά – Συνταξιοδοτικά προγράμματα από την International Life

Οι σύγχρονοι επαγγελματίες, εργαζόμενοι σε συνθήκες εξοντωτικού ρυθμού, χρειάζονται σε κάποια ηλικία γύρω στα 50-60 να μειώσουν τους ρυθμούς ή ακόμη και να παύσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Όμως:
•    Οι συντάξεις των ασφαλιστικών ταμείων είναι ιδιαίτερα χαμηλές
•    Αν θέλουμε να αποχωρήσουμε νωρίτερα γίνονται ακόμη περισσότερο χαμηλές
•    Οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης απαιτούν υψηλά όρια ηλικίας.

Καθίσταται λοιπόν επιτακτική η ανάγκη έναρξης ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος το οποίο θα εξασφαλίζει το επιθυμητό οικονομικό επίπεδο την περίοδο της συνταξιοδότησης.

Η αναβολή σύναψης ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος κοστίζει πολύ. Όσο νωρίτερα ξεκινάει ένα τέτοιο πρόγραμμα τόσο υψηλότερες αποδόσεις και κεφάλαιο εξασφαλίζει ο ασφαλισμένος για την σύνταξή του ή τόσα λιγότερα χρήματα πληρώνει για να εξασφαλίσει το κεφάλαιο που θα χρειαστεί, έτσι ώστε να συμπληρώσει τη σύνταξή του και να διατηρήσει το καλό βιοτικό του επίπεδο και στην περίοδο της συνταξιοδότησης.

Τα Συνταξιοδοτικά Προγράμματα εξασφαλίζουν σχετική φοροαπαλλαγή.

Επιλογές Αποταμιευτικών – Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων της  International Life

Εγγυημένο Κεφάλαιο Ζωής

Για όσους:
•    έχουν συγκεντρώσει ένα χρηματικό ποσό,
•    τους ενδιαφέρει μία μακροπρόθεσμη επένδυση,
•    θέλουν, σε ένα περιβάλλον με έντονη  μεταβλητότητα και χαμηλά επιτόκια, το κεφάλαιό τους προστατευμένο και
•    ζητούν μία επωφελή επιλογή για να το  επενδύσουν,
έρχεται ο Όμιλος Εταιρειών International Life  με το  «Εγγυημένο Κεφάλαιο Ζωής» της  International Life, ένα πρόγραμμα τύπου Unit Linked  να προσφέρει όλα αυτά και ακόμη:
•    Έναρξη επένδυσης ακόμη και με κεφάλαιο 3.000€
•    Διαχείριση της επένδυσης από επαγγελματίες διαχειριστές, με χαμηλό διαχειριστικό κόστος
•    Ελάχιστη εγγυημένη απόδοση 3% κάθε χρόνο
•    Μία πληρωμή ασφαλίστρων (εφάπαξ)
•    Ελάχιστο Εγγυημένο ποσό  στη Λήξη της ασφάλισης
•    Ασφάλιση χωρίς  ιατρικές εξετάσεις          
•    Δικαίωμα ανάληψης, με μερική εξαγορά κεφαλαίων από τον λογαριασμό σας  για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών
•    Επένδυση που λειτουργεί με διαφάνεια ώστε να μπορείτε, καθημερινά, να παρακολουθείτε την απόδοσή της από τον ημερήσιο τύπο
•    Δυνατότητα έκτακτων καταβολών

Επομένως είτε ο στόχος είναι μία Συμπληρωματική Σύνταξη είτε απλή αποταμίευση είτε ένα κεφάλαιο για τις Σπουδές ή την Επαγγελματική αποκατάσταση του παιδιού είτε μία μελλοντική αγορά είτε η διασκέδαση, ταξίδια και ότι άλλο ονειρεύεται ο ασφαλισμένος, το πρώτο βήμα είναι το άνοιγμα του λογαριασμού «Εγγυημένο Κεφάλαιο Ζωής» της  International Life.

Το πρόγραμμα είναι τύπου Unit Linked και επενδύει σε ένα Εσωτερικό Μεταβλητό Κεφάλαιο, το «International Life Εγγυημένο Κεφάλαιο». Το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρεώνει προμήθειες εισόδου, με αποτέλεσμα τις ακόμη υψηλότερες αποδόσεις.

Το Εσωτερικό Μεταβλητό Κεφάλαιο είναι το κεφάλαιο που μία ασφαλιστική εταιρεία δικαιούται, από το νόμο, να συγκροτήσει για λογαριασμό των ασφαλισμένων της. Το κεφάλαιο αυτό παρέχει εγγύηση στα επενδυόμενα ασφάλιστρα και απόδοση όπως ορίζεται για κάθε προϊόν.

Το προϊόν «International Life Εγγυημένο Κεφάλαιο Ζωής» εγγυάται ελάχιστη ετήσια απόδοση 3% έχοντας τη δυνατότητα  μεγαλύτερων  αποδόσεων.

Άλλες δυνατότητες  του «International Life Εγγυημένο Κεφάλαιο Ζωής»είναι ότι στη λήξη του προγράμματος ρευστοποιείτε την επένδυσή σας (που θα έχουν τη μορφή μονάδων επένδυσης) με την Καθαρή Τιμή που θα έχει η μονάδα επένδυσης τότε, απολαμβάνοντας έτσι όλη την απόδοση, ενώ μπορείτε να εισπράξετε τα χρήματά σας επιλέγοντας όποιον τρόπο, εκείνη τη χρονική περίοδο, είναι ο πλέον επωφελής για εσάς και την οικογένειά σας:

•    Σαν Εφάπαξ ποσό
•    Σαν Ισόβια μηνιαία Σύνταξη
•    Σαν Εγγυημένη και Ισόβια μηνιαία Σύνταξη
•    Σαν Μεταβιβάσιμη μηνιαία Σύνταξη
•    Σε ισόποσες προκαθορισμένες δόσεις
•    Σαν συνδυασμό Σύνταξης και Εφάπαξ

Δυνατότητα ενίσχυσης του προγράμματος με έκτακτα χρηματικά ποσά:
Αν θέλετε να ενισχύσετε τα κεφάλαιά σας μπορείτε να καταθέτετε στο λογαριασμό σας νέες καταβολές (έκτακτες), που επίσης λειτουργούν με την εγγύηση 3% (εφόσον καταβληθούν πριν την τελευταία 3ετία της διάρκειας του συμβολαίου).

Επίσης για ένα τέτοιο ασφαλιστικό πρόγραμμα ισχύει η φοροαπαλλαγή.
Τα ασφάλιστρα εκπίπτουν από το φορολογητέο σας εισόδημα.  Έτσι πετυχαίνετε μείωση του ασφαλίστρου ανάλογα με την φορολογική σας κλίμακα, ενώ αυξάνεται και η πραγματική απόδοση του κεφαλαίου σας.

Ιδιωτική Σύνταξη ΙΙ

O Όμιλος International Life σχεδίασε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, την «Ιδιωτική Σύνταξη ΙΙ», που δίνει λύση στα κενά της κοινωνικής ασφάλισης, με τη δημιουργία ενός ευέλικτου ατομικού λογαριασμού σύνταξης.

Το πρόγραμμα «Ιδιωτική Σύνταξη ΙΙ» δεν έχει συγκεκριμένες εισφορές ούτε προκαθορισμένη ηλικία συνταξιοδότησης. Προσαρμόζεται στις δυνατότητες και τις απαιτήσεις σας.

Εσείς αποφασίζετε το ποσό που θα αποταμιεύετε κάθε χρόνο για να χτίσετε σιγά-σιγά το κεφάλαιο που θα χρειαστείτε αργότερα ώστε να συνεχίσετε τη ζωή σας διασκεδάζοντάς την όσο θέλετε.  Επίσης εσείς καθορίζετε σε ποια ηλικία θέλετε να εισπράξετε το κεφάλαιό σας.

Οι αποταμιεύσεις σας επενδύονται με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των κεφαλαίων σας, πετυχαίνοντας αποδόσεις μεγαλύτερες από ότι εάν επενδύατε μεμονωμένα. Για την επένδυσή σας το πρόγραμμα προσφέρει εναλλακτικές προτάσεις επένδυσης και εσείς επιλέγετε εκείνη που ικανοποιεί του επενδυτικούς σας στόχους. Η επενδυτική σας επιλογή προσδιορίζει και τον βαθμό εγγύησης που θέλετε να έχει το κεφάλαιο που αποταμιεύετε.

Η «Ιδιωτική Σύνταξη ΙΙ» σας δίνει τη δυνατότητα να επεμβαίνετε στην επένδυσή σας τροποποιώντας την επενδυτική σας επιλογή, ανάλογα με τις εξελίξεις της αγοράς.

Όσον αφορά στην ενημέρωση για την απόδοση του προγράμματος σας μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοση της επένδυσής σας καθημερινά από τον ημερήσιο τύπο και συζητώντας με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο να τροποποιείτε την επενδυτική σας επιλογή με στόχο να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες μεγαλύτερης απόδοση.

Επιλογές στο πρόγραμμα «Ιδιωτική Σύνταξη ΙΙ»:

1. Κατ’ αρχήν δημιουργείτε ένα «Προσωπικό Συνταξιοδοτικό Λογαριασμό» στον οποίο διατηρείτε ένα χαρτοφυλάκιο επενδύσεων.
2. Επιλέγετε για την επένδυσή σας μία από τις επτά (7) εναλλακτικές επενδύσεις που προσφέρει το πρόγραμμα:
    
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΙΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ International Life Εγγυημένο Κεφάλαιο
                                                                     100%     80%    70%    50%    30%    20%    0%
Αμοιβαία Κεφάλαια International ΑΕΔΑΚ    0%    20%    30%    50%    70%    80%    100%

3. Στη συνέχεια εκμεταλλεύεστε κάθε εξέλιξη στην αγορά, αφού η «Ιδιωτική Σύνταξη ΙΙ» είναι από τα πιο ευέλικτα προϊόντα που διαθέτει σήμερα η ελληνική ασφαλιστική αγορά και «πλάθεται» όπως εσείς επιθυμείτε.

Ο Συνταξιοδοτικός σας Λογαριασμός λειτουργεί σε μερίδια των επενδυτικών κεφαλαίων που έχετε επιλέξει για την επένδυσή σας, τα οποία στη λήξη του προγράμματος ρευστοποιούνται με Καθαρή τιμή απολαμβάνοντας όλες τις αποδόσεις.

•    Εάν έχετε επιλέξει να επενδύσετε μόνο στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ International Life Εγγυημένο Κεφάλαιο (ΕΜΚ) το κεφάλαιό σας είναι εγγυημένο 100%, όπως εγγυημένη είναι και η απόδοσή του κατά 3% ετησίως.

•    Εάν έχετε επιλέξει να επενδύσετε μέρος του κεφαλαίου σας στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ International Life Εγγυημένο Κεφάλαιο και μέρος του κεφαλαίου σας σε Αμοιβαία Κεφάλαια International ΑΕΔΑΚ τότε είναι εγγυημένο το μέρος του κεφαλαίου σας που επενδύει στο ΕΜΚ (εγγυημένη είναι και η απόδοσή του κατά 3% ετησίως) ενώ το υπόλοιπο κεφάλαιο, χωρίς να είναι εγγυημένο, σας δίνει την προσδοκία μεγαλύτερων αποδόσεων από τις επενδύσεις των Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Το Εσωτερικό Μεταβλητό Κεφάλαιο είναι  το κεφάλαιο που μία ασφαλιστική εταιρεία δικαιούται, από το νόμο, να συγκροτήσει για λογαριασμό των ασφαλισμένων της. Το κεφάλαιο αυτό παρέχει εγγύηση στα επενδυόμενα ασφάλιστρα και απόδοση όπως ορίζεται για κάθε προϊόν. Το προϊόν «Ιδιωτική Σύνταξη ΙΙ» εγγυάται ελάχιστη ετήσια απόδοση 3%.

Άλλες παροχές και υπηρεσίες μου διαθέτει ο Όμιλος International Life:

•    Έχετε τη δυνατότητα, στη διάρκεια του συμβολαίου, να αλλάζετε τις επενδυτικές σας επιλογές  έτσι ώστε να ακολουθείτε τους ρυθμούς και τις ευκαιρίες της αγοράς.
•    Για την αντιμετώπιση του κινδύνου του πληθωρισμού σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε την πληρωμή των ασφαλίστρων με ετήσια αναπροσαρμογή του ποσού.
•    Μπορείτε να κάνετε έκτακτες καταβολές με στόχο την ενδυνάμωση του λογαριασμού σας και κατά συνέπεια να λάβετε υψηλότερο ποσό σύνταξης.
•    Στη λήξη της ασφάλισής σας επιλέγετε τον τρόπο που θα εισπράξετε τα κεφάλαιά σας (σαν μηνιαία σύνταξη ή σαν εφάπαξ).
•    Η αποταμίευσή σας είναι εξασφαλισμένη στα απρόοπτα γεγονότα. Στον πρόωρο θάνατο ο Λογαριασμός σας ανήκει στους δικαιούχους σας.
•    Πληρώνοντας ένα μικρό ποσό στην περίπτωση που ένα σοβαρό ατύχημα ή μία ασθένεια σας παρεμποδίζει να εργαστείτε, μόνιμα, η International Life αναλαμβάνει να καταθέτει στον Λογαριασμό σας τα ασφάλιστρα, κάθε χρόνο έως τη λήξη της ασφάλισης.
•    Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να συμπληρώσετε το πρόγραμμά σας με το ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ «Εν Υγεία» της INTERNATIONAL LIFE και να καλύψετε πλήρως τυχόν νοσοκομειακές ή εξωνοσοκομειακές ανάγκες που θα προκύψουν (προληπτικές εξετάσεις, επισκέψεις σε ιατρούς)
•    Επίσης, η «Ιδιωτική Σύνταξη ΙΙ» μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη ασφαλιστική κάλυψη, όπως ασφάλιση αναπλήρωσης εισοδήματος, ασφάλεια κάλυψης της οικογένειάς σας.
•    Ακόμη, πολύ σημαντική αποτελεί η φοροαπαλλαγή των ασφαλίστρων που λειτουργεί ως έκπτωση στα ασφάλιστρά σας.