Victoria, D.A.S. – Hellas: Φιλόδοξοι στόχοι για το 2010

Στόχος της Victoria είναι το 2010 να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε μεγαλύτερες εταιρίες γενικών ασφαλειών στην Ελλάδα.

«Παρόλα αυτά, το μέγεθος δεν ήταν στους πρωταρχικούς μας στόχους. Αυτό που θέλουμε είναι να διατηρήσουμε τη ψυχή μιας μικρής εταιρίας».

 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και γενικός διευθυντής της εταιρίας κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, κατά την εορταστική εκδήλωση που έγινε με αφορμή το κλείσιμο του προηγούμενου έτους και τις βραβεύσεις των συνεργατών. Το 2009, κινήθηκε ιδιαίτερα θετικά για την εταιρία η οποία είναι – εξήγησε ο κ. Κοκκάλας -, από τις πιο εύρωστες στο χώρο με αποθέματα που ανήλθαν το 2009 σε 178 εκατ. ευρώ, από 155 εκατ. ευρώ το 2008 και με συνεχή βελτίωση του επιπέδου της παραγωγικότητας.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της D.A.S. – Hellas κ. Γρηγόρης Ξουράφης, χαρακτήρισε το 2009 για την εταιρία, ως σημαντικό παραγωγικό σταθμό κατά τη διάρκεια του οποίου επιτεύχθηκαν σημαντικά αποτελέσματα: Το ασφαλιστικό χαρτοφυλάκιο αυξήθηκε κατά 37%, η νέα παραγωγή κατά 64%, τα έσοδα 56% και η αποθεματοποίηση καλύπτει τα έσοδα κατά 129%.

Ο κ. Ξουφάρης απέδωσε τα επιτεύγματα στους εξής παράγοντες:

–    Ζήλος και προσπάθεια του τμήματος πωλήσεων

–    Άψογη συνεργασία με τη Victoria.

–    Αναγκαιότητα της κάλυψης της νομικής προστασίας ειδικά στις επιχειρήσεις (ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, κλπ).

Ο κ. Ξουράφης επεσήμανε ότι το 2010 θα είναι μία ακόμα νικηφόρα «μάχη» με όπλα μεταξύ άλλων την αξιοπιστία και φερεγγυότητα της εταιρίας.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη. Η κ. Αντωνάκη, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι πέρσι η ελληνική ασφαλιστική αγορά τα πήγε κατά μέσο όρο καλύτερα από το 2008, με μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής στις γενικές και ειδικότερα στον κλάδο αυτοκινήτου. Χαρακτήρισε το 2009 ως έτος αλλαγής στάσης και συμπεριφοράς από όλους τους συμμετέχοντες στο χώρο: Πελάτες, επόπτες, ασφαλιστικές εταιρίες. Οι επόπτες έγιναν και διεθνώς πιο συντηρητικοί, ανέφερε η γενική διευθύντρια της Ε.Α.Ε.Ε., σε μια σειρά από τομείς όπως κεφάλαια εταιριών και εταιρική διακυβέρνηση. Οι ασφαλιστικές εταιρίες από την πλευρά τους βλέπουν ότι η ανάπτυξη είναι αρκετά συγκρατημένη και είναι ευχαριστημένες αν έχουν θετικό πρόσημο.

Το 2010 προέβλεψε ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία και την ασφαλιστική αγορά και απαιτεί σκληρότερη δουλειά από όλους.

Η βραδιά έκλεισε με τις βραβεύσεις των συνεργατών των δύο εταιριών. Το συντονισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχαν η κ. Νάντια Σταυρογιάννη διευθύντρια εσωτερικής διοίκησης και διευθύντρια πωλήσεων της DAS – Hellas και ο κ. Στάθης Τσαούσης εμπορικός διευθυντής της Victoria.